Vols acollir una residència artística a la teva entitat? Consulta la proposta de l’artista Vanessa Kamp

Vols acollir una residència artística a la teva entitat? Consulta la proposta de l’artista Vanessa Kamp

L’artista nord-americana, Vanessa Kamp, cerca un espai on realitzar una residència artística durant l’estiu del 2023 per a desenvolupar el seu espectacle Sandi Bonbon.

La Federació d’Ateneus compta amb un programa de residències artístiques permanent, perquè professionals de les arts escèniques aprofitin els espais dels ateneus per a la creació de nous projectes. Aquests intercanvis són molt profitosos, perquè es genera un intercanvi entre l’artista i l’entitat, la qual donar suport als creadors i creadores locals, i a l’oferta de cultura de qualitat pels socis, sòcies, veïns i veïnes dels ateneus.

Més detalls sobre la proposta

  • Breu resum:Vanessa Kamp té formació en esports, belles arts, i tèxtils, amb una predilecció pel tàctil i sensorial que es reflecteix en els seus treballs, que més recentment ha estat una fusió de dansa i clown, com es veu en la seva recent producció: Cheetah Banks. Sandi Bonbon és un nou solo de 60 minuts dins de les temàtiques de dansa, moviment, performance, nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies, escena híbrida i instal·lacions performatives. Aquesta serà la segona entrega de la trilogia Cheetah Banks, construïda de la dansa improvisada, bufó, teatre físic, textos, música original, vestuaris originals, i objectes escultòrics amb molt afí al Performance Theatre. Veurem a Sandi tant com un ésser virtual mitjançant trucades de Skype i hologrames de baixa tecnologia com una presència física a l’escenari. Des del llenguatge, el gest, els senyals culturals, veiem a Sandi “performing” cultura, desemmascarant narracions de nació, classe, identitat, de manera defectuosa, s’encalla en bucles, on tot es converteix en un terreny de joc de confusions, reptes fonètics, malentesos, bucles textuals i físics alhora divertits, emocionals, i crítics.
  • Període proposat per fer la residència: Del 15 de juny al 31 de juliol i del 4 de setembre al 13 d’octubre. (Altres possibles, a consultar)
  • Durada prevista de la residència: 3 mesos repartits en dues estances de 6 setmanes. Estrena prevista per l’octubre de 2023.
  • Poblacions de preferència on fer la residència: Barcelona / Barcelonès. (Altres possibles, a consultar)
  • Necessiten: 
    • Material imprescindible pels assajos: Sala d’assaig de mínim 50m2, terra adequat per fer treball corporal/dansa (desitjable: sala amb miralls, equip de so i petit espai de magatzem per guardar attrezzo)
    • Material imprescindible pels assajos generals i tècnics: Accés al teatre de presentació i accés a l’equipament tècnic audiovisual, àudio, llums.

Si sou un ateneu i us interessa la proposta, envieu un correu a xtac@ateneus.cat.

Si sou un artista professional i voleu fer una residència a un ateneu federat, consulteu les bases de la convocatòria i ompliu el formulari de sol·licitud.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.