Arrenca la 3a edició del “Vesprades” amb la participació de 8 artistes emergents lleidatans

Arrenca la 3a edició del “Vesprades” amb la participació de 8 artistes emergents lleidatans

Consulta aquí tots els concerts de la primera part del cicle.

El cicle Vesprades. Música als ateneus organitzat per la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, arrenca la seva tercera edició amb un concert de la cantautora de Vilanova de Bellpuig Itsasgorak, el pròxim 9 d’abril a Amics de Vilaller.

El cicle va tenir un gran èxit en les seves dues primeres edicions, realitzades durant els anys 2021 i 2022. Enguany, el funcionament serà el mateix que a la darrera edició, els concerts dirigits als 19 ateneus federats de la delegació es programaran durant dos períodes diferents del 2023: el primer serà entre els mesos d’abril i juny, i el segon entre setembre i novembre.

El projecte va néixer amb la intenció d’oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball. Precisament per aquest motiu, també es pretén incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població i apropar-los a les entitats culturals de referència per rejovenir el seu teixit associatiu. Aquest és un dels principals objectius de la Federació, donat que és fonamental assegurar el relleu generacional als ateneus.

Un altre dels propòsits a l’hora d’organitzar aquest cicle és fomentar les activitats en xarxa per a les entitats que formen la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus, creant així sinergies que es podran aprofitar en el futur per organitzar nous projectes i col·laborar per continuar creixent conjuntament.

Pel que fa al cartell d’artistes que hi participaran, enguany es comptarà amb Itsasgorak, Abril, Lauzeta, Neptú, Joan Blau, Xènia Páez, Bru i Ares Gratal, artista que repeteix després de la gran rebuda que va tenir l’any passat. Totes són propostes emergents i del territori de Ponent.

Els ateneus que participaran a la primera part del cicle són: Amics de Vilaller, Ateneu Golmesenc, Ateneu de TàrregaAteneu de TérmensCasino de la Granadella, Centre Catòlic de Guissona, Centre Obrer de Cervera, Comú de Particulars de la Pobla de Segur, Consell Cultural de les Valls d’Àneu / Dansàneu i Orfeó Lleidatà.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.