Torna l’Amen Sam amb un nou format personalitzat per cada ateneu federat

Torna l’Amen Sam amb un nou format personalitzat per cada ateneu federat

Participa a l’Amen Sam 2023 omplint aquest formulari.

L’Amen Sam és un pont entre la comunitat gitana i la comunitat dels ateneus, es basa en la creació d’una relació d’intercanvi comunitari al mateix territori. La visibilització de les experiències comunes i específiques de les persones ajuden a trencar estereotips i prejudicis d’ambdues parts i a llarg termini afavorir en la creació d’una relació forta entre les comunitats d’un mateix territori, permeten donar l’oportunitat per recolzar-se entre elles i obtenir avantatges comunitaris.

La Federació d’Ateneus de Catalunya vol fomentar diferents aspectes de la connexió entre ateneus i la realitat del seu entorn per tal de diversificar en edat, cultura i gènere el perfil dels ateneus, és per això que des de 2020 estem dedicant esforços a dissenyar projectes que tinguin aquesta voluntat. Particularment, les entitats gitanes a Catalunya ja realitzen diferents esforços per tombar aquests murs de desigualtat i des de la Federació d’Ateneus volem contribuir amb la seva tasca i aportar el nostre gra de sorra dins la funció social que es desenvolupa des dels ateneus.

Per aquest motiu, aquest 2023 canvia el funcionament del projecte, que deixarà de ser un cicle d’activitats, per treballar directament en l’apropament dels ateneus amb les entitats gitanes del mateix territori.

Funcionament de l’edició 2023

Els ateneus que vulguin formar part de l’Amen Sam 2023, hauran d’omplir aquest formulari.

Una vegada omplert, la Federació d’Ateneus decidirà quins territoris acolliran l’Amen Sam i  es posarà en contacte amb la vostra entitat per confirmar la vostra participació.

La data de tancament per demanar la participació és el 26 de març del 2023.

A partir d’aquí, el procediment serà el següent:

  1. Programar una reunió amb l’entitat gitana més propera i dins el mateix territori que la vostra entitat, per posar en comú els dubtes, beneficis i propostes que poden sorgir amb la seva col·laboració conjunta i l’intercanvi de coneixements i experiències.
  2. Proposar activitats, accions o iniciatives de forma conjunta amb l’entitat gitana col·laboradora. Aquelles temàtiques seran les que vehicularan un cicle d’activitats o iniciatives per dur-les a terme.
  3. Enviar la proposta a la FAC per la seva valoració i decidir conjuntament com es durà a terme.
  4. Programació i execució de la proposta o propostes escollides.

La Federació d’Ateneus farà l’acompanyament durant tot el procés i donarà suport material per dur a terme les propostes escollides.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.