L’Ateneu de Guissona inaugura el nou teatre coincidint amb la celebració del seu centenari

L’Ateneu de Guissona inaugura el nou teatre coincidint amb la celebració del seu centenari

Després de més d’una dècada de tancament, el passat 4 de febrer, el Teatre Ateneu de Guissona va reobrir les seves portes amb un acte inaugural en què també es va celebrar el centenari de l’entitat.

Sus4, responsables de la producció pròpia de la FAC del 2020, Una altra estrena, va ser la companyia teatral encarregada d’inaugurar l’espai amb un espectacle amb identitat pròpia, creat exclusivament per l’ocasió, que va comptar amb la participació de testimonis, entitats i artistes com El Petit de Cal Eril, Glòria Ribera o Xesco i Ricard Grau.

Després de l’obertura, totes les persones assistents van gaudir d’una sessió de portes obertes per conèixer tots els espais de l’Ateneu, gaudint d’un refrigeri a la Sala Galeria, musicalitzat per Ethan Barea.

L’equipament té una capacitat per a 390 persones i compta amb una sala polivalent nova, un bar social reformat i nous espais per l’associació de l’Ateneu. Les obres de reforma van començar el 2008 i han suposat una inversió de prop de 3,4 milions d’euros, dels quals el consistori n’ha aportat gairebé el 70%. L’equipament albergarà activitats formatives, artístiques, de foment de la creació i suport als agents culturals, així com altres activitats culturals, socials i de lleure. Comptarà amb programació estable a partir del curs 2023-2024.

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, va lloar la trajectòria de l’associació Ateneu de Guissona, destacant que el nou teatre de l’Ateneu serà “un espai de trobada i dinamització de totes les propostes culturals de Guissona, seguint la tasca realitzada per l’entitat des de la seva inauguració, l’any 1923, però actualitzada d’acord amb els nous temps i formats”, i que “enfortirà encara més un teixit associatiu social i cultural de la vila que ja és molt actiu i divers”.

Per la seva banda, Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, va voler remarcar el doble valor, cultural i social, d’un edifici emblemàtic al voltant del qual “ha aflorat sempre un moviment associatiu que ha fomentat la culturització i el coneixement”, i que ho ha fet endinsant-se en tots els àmbits i posant sempre a disposició dels guissonencs i guissonenques “el foment de la llengua i la cultura catalanes”.

Des de la FAC també hi vam voler ser presents a través del president de la Federació, Pep Morella, que els desitja “per molts anys més d’una dinamització social i cultural essencial per Guissona, feta des de la societat civil amb vocació de servei públic”.

L’acte es va retransmetre en directe per Lleida TV, i es pot recuperar en aquest enllaç.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.