Programeu l’exposició i la xerrada sobre l’espoli franquista a la vostra entitat

Programeu l’exposició i la xerrada sobre l’espoli franquista a la vostra entitat

Al Catàleg d’activitats de la FAC, hi trobareu l’exposició Quan s’enduen un país, lespoli franquista als ateneus, que vam elaborar junt amb el magazín La Mira l’any 2020 i ja ha passat amb èxit per més d’una quinzena d’ateneus. Aquesta exposició que repassa l’espoli patrimonial franquista vers l’associacionisme ateneístic català, un espoli patrimonial que fou mecanisme repressiu de primer ordre del nou règim, i en el qual confluïen la voluntat política de càstig als “enemics” i l’interès econòmic del Nuevo Estado sorgit de la victòria de la Guerra Civil. Centenars d’immobles foren espoliats a les entitats del moviment associatiu de Catalunya, i en aquesta exposició descobrireu el com i el perquè.

Característiques: 13 plafons-bàner de 80×180 cm

Materials i activitats de suport:

  • Cartell per anunciar l’exposició
  • Imatge per a xarxes socials
  • Programa de mà de l’exposició

Complementàriament, teniu l’opció d’afegir una xerrada sobre l’exposició. Una conferència amb un expert en la matèria per a repassar l’espoli patrimonial, documental i econòmic vers l’associacionisme durant la Guerra Civil i el franquisme, i com aquest ha perdurat fins als nostres dies. Un acte obert a resoldre dubtes i a ampliar les dades que s’ofereixen a l’exposició relacionada.

A més, si ho demaneu, podeucomptar amb un petit aparador amb exemplars de L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984), llibre de la historiadora i comissaria de l’exposició Neus Moran. La FAC farà la gestió amb l’editorial i les llibreries locals.

Durada: 60-90 min

Cost: 200 euros

Consulteu el Catàleg d’activitats de la FAC per saber-ne més

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.