Convocats els V Premis Clavé de cant coral

Convocats els V Premis Clavé de cant coral

La Federació de Cors de Clavé obre la convocatòria a la cinquena edició dels premis que convoca anualment per promocionar els treballs més destacats del panorama coral a Catalunya. Enguany, el certamen incorpora dues noves categories –millor Coral infantil i millor entitat o treball Catalunya Nord– i atorgarà catorze premis, totes elles de nominació popular. Les candidatures s’han de presentar en línia a través del formulari que trobareu a la web dels premis, fins al diumenge dia 29 de gener.

Dotze categories de premis

El públic podrà votar el millor espectacle –o producció o concert amb música, intèrprets o producció catalana– estrenat durant l’any 2022, tant en directe com enregistrat i presentat a les xarxes.

Per la seva banda, el jurat serà l’encarregat de decidir sobre les categories següents: millor enregistrament, millor composició, millor espectacle de producció no coral de cultura popular, caramelles, projecte educatiu, projecte de comunicació i projecte de transformació social, i premiarà també un director i una coral per la seva trajectòria.
A més, el jurat distingirà també una coral infantil, una nova categoria amb que la Federació de Cors de Clavé vol reconèixer la gran quantitat i qualitat d’espectacles estrenats per cors infantils en els darreres anys, segons explica el seu president, Bruno Nájera. “Entenem que el futur del cant coral està als cors de nens i nenes, i hem pensat que davant del gran talent que hi ha a les produccions d’aquests cors han de tenir la seva pròpia categoria”, afegeix.

Finalment, la Federació entregarà un guardó en homenatge a una societat o entitat claveriana, per la seva tasca en favor del cant coral, i un altre, també nou, a un espectacle, personalitat o entitat del món coral de la Catalunya Nord. Amb aquest segon reconeixement (que tindrà un jurat independent), es busca “agermanar la Federació de Cors de Clavé del Principat amb els cors catalans a les terres del sud de l’Estat Francès”.

Membres del jurat

Els Cors de Clavé també han donat a conèixer els membres del jurat, que estarà conformat per set personalitats vinculades al món coral i la cultura popular i que enguany presenta un accent majoritàriament femení. Els integrants són l’escriptora i activista Esther Pardo, consellera dels Cors de Clavé; Conxita Garcia, exdirectora titular del Cor del Gran Teatre del Liceu i adjunta a la seva direcció musical; Maria Àngels Blasco, exdirectora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural; la mezzosoprano i professora Montserrat Bertral; l’escriptor, periodista i polític Pere Baltà; el compositor Jordi Albanell, exmembre del jurat del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, i el músic i periodista musical Ignasi Miranda.

Els veredicte del jurat i el premi del públic es donaran a conèixer en el mes de març.

 

Més informació a la web dels Premis Clavé.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.