Vine a fer Turisme Ateneístic a Menorca!

Vine a fer Turisme Ateneístic a Menorca!

TORNA EL TURISME ATENEÍSTIC!

El Turisme Ateneístic és un projecte de coneixença d’altres experiències associatives d’arreu del món. Una forma de viatjar i moure’s pel territori a través de l’eix associatiu i ateneístic, perquè la millor forma de viure un país és coneixent també la seva gent i les iniciatives civils que impulsen. Aquest projecte és també una oportunitat de crear lligams i noves sinergies amb aquestes entitats que fan cultura de base arreu del món.

En el marc d’aquest projecte els dies 10, 11 i 12 de març la Federació d’Ateneus visitarà Menorca a través de tres entitats de l’illa: El Centre d’Estudis Local d’Alaior, l’Ateneu de Maó i el Cercle Artístic de la Ciutadella.

Voleu participar?

L’aforament és molt limitat, us preguem que reserveu la vostra plaça a la major brevetat possible – OMPLINT AQUEST FORMULARI –

La visita

Maó

  • Maó és la capital i la ciutat més cosmopolita de la illa de Menorca. A raó d’haver estat durant tant de temps sota la dominació de l’Imperi Britànic presenta una forta presència de la seva cultura, que barrejada amb un profund sabor mediterrani fan de la ciutat una experiència única.
  • Dinar i visita a l’Ateneu de Maó, una associació que en origen es concep com una extensió de l’Universitària Popular de la ciutat, nascuda de l’afany d’estendre el coneixement científic i artístic a tota la població, i que encara avui segueix creant cultura de base.
  • Fortalesa de “La Mola”: La fortalesa Isabel II de La Mola és una de les majors fortaleses europees construïdes al segle XIX, l’enclavament natural on es va construir és un dels seus principals valors. Situada a la península de La Mola, ofereix bellíssimes panoràmiques del Port de Maó i del litoral de l’illa. Nosaltres farem la visita guiada “RUTA FORTIFICADA”, que recorre el circuit històric del recinte.

Alaior

  • Dinar i visita al Centres d’Estudis Locals d’Alaior, que també ens faràn una visita teatralitzada per la ciutat i pel territori de la vila, coneixent així llocs com el Centre Cultural Sant Diego.
  • Tastet de productes de la terra.

Ciutadella

  • Farem una visita al Santuari de la Mare de Déu del Toro, situat al puig del Toro, a 358 metres d’altura, el punt més alt de Menorca. El seu origen es remunta a finals del segle XIII, just després de la conquesta de Menorca per part de la Corona d’Aragó.
  • Visita al Cercle Artístic de Ciutadella i ruta per la ciutat.
  • També ens aturarem a la Naveta dels Tudons, el monument més emblemàtic de la Menorca prehistòrica i una de les construccions funeràries més antigues d’Europa.

Una visita imprescindible per conèixer millor el moviment associatiu a les Illes Balears en general, i de Menorca en particular.

Què inclouen els preus?

Els preus inclouen el transport, l’allotjament, el desplaçament per la illa, les visites històriques i els esmorzars i àpats que farem amb les entitats, dinars del dissabte i del diumenge -no inclou ni els sopars ni el dinar del divendres-. Próximament us farem entrega d’un tríptic amb tota la informació.

El viatge començarà a l’aeroport de Barcelona el dia 10 de març, amb convocatòria a les 11h, i la tornada serà el dia 12 de març, arribant de nou a l’aeroport de Barcelona a les 19:30h.

El preu per persona amb habitació d’ús individual és de 325€, i per habitació doble d’ús compartit és de 290€.

Tenim places molt limitades i per confirmar la reserva CAL QUE FEU EL PAGAMENT EL MÉS AVIAT POSSIBLE.

FORMULARI

 

IMPORTANT:

Per complir amb les restriccions referents a la COVID, tots els participants haurán de portar la targeta sanitaria i les mascaretes necessaries pels tres dies de viatge.

 

Per a més informació caldrà adreçar-se a la FAC via telèfon 93 268 81 30, o bé per correu electrònic a secretaria@ateneus.cat

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.