Neix el Cafè Continental a l’Ateneu Barcelonès

Neix el Cafè Continental a l’Ateneu Barcelonès

EL CAFÈ CONTINENTAL, que el passat mes de desembre va rebre el PREMI ATENEUS en la categoria Jove, proposa!, és una tertúlia creada per i per a persones de 18 a 30 anys. L’objectiu és recuperar l’esperit de les tertúlies històriques de l’Ateneu Barcelonès, tot rejovenint la base social de l’entitat i fomentant un espai de debat especialment informal i dinàmic.

 

Properes tertúlies d’EL CAFÈ CONTINENTAL

23 de febrer – Ètica animal i veganisme: la nostra alimentació, a debat

La propera tertúlia d’EL CAFÈ CONTINENTAL, que tindrà lloc el dijous 23 de febrer, a les 19:00 hores, a la Sala Pompeu Fabra de l’Ateneu Barcelonès, tractarà sobre Ètica animal i veganisme: la nostra alimentació, a debat i comptarà com a convidat amb Ezequiel Páezmembre del Consell Científic de l’UPF-Centre for Animal Ethics (UPF-CAE), un centre d’estudis amb seu a la Universitat Pompeu Fabra dedicat a l’ètica animal des d’una perspectiva multidisciplinar i interdisciplinar, que té com a missió promoure els plantejaments ètics no-especistes en el món acadèmic, la política, els mitjans de comunicació i l’opinió pública.

9 de març – El feminisme avui

23 de març – La guerra d’Ucraïna, un any de conflicte bèl·lic

 

Properament, l’equip motor d’EL CAFÈ CONTINENTAL sotmetrà a votació a les xarxes quins seran els següents temes a tractar a partir d’abril entre qüestions com Capitalisme de vigilànciaFrancesc Tosquelles i la salut mental o Noves pedagogies al sector educatiu.

 

El projecte

Segons l’Equip Motor del projecte, format per cinc joves socis de l’ateneu, “aspirem a recuperar les tertúlies per als joves, però ho volem fer a la nostra manera, sense tancar-nos en els formats i temàtiques tradicionals, però tampoc limitant-nos als habituals ‘temes de joves’”.

Fins ara, la fórmula els ha funcionat, ja que en les tres primeres tertúlies celebrades des del 12 de gener -centrades en temes dispars com el rol actual dels ateneus, la Renda Bàsica Universal o l’estat i mancances de la cultura catalana– han omplert la sala. En aquests primers debats, han comptat amb convidats especialitzats en les temàtiques tractades, com el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella; el cap de l’Oficina del Pla Pilot per a la Renda Bàsica Universal de la Generalitat de Catalunya, Sergi Raventós; la doctora de la Universitat de Texas Mònica Clua-Losada; o la crítica literària, llibretera, doctora en Literatura i professora d’Humanitats a la UPF Marina Porras.

De moment, les tertúlies són quinzenals -tot i que no descarten convertir la periodicitat a setmanal- i es celebren el segon i quart dijous de cada mes a les 19:00 hores. És tracta d’una proposta oberta a socis i no-socis de l’Ateneu Barcelonès, en la que es tracten temes diversos, sense defugir l’actualitat, però preservant el rigor. Així, abans de cada sessió, s’envia als assistents un document amb recursos per a la preparació del tema -articles, llibres, vídeos o altres referències- i també informació vinculada al convidat.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.