Convocatòria oberta: Subvenció per retirar residus de materials amb amiant

Convocatòria oberta: Subvenció per retirar residus de materials amb amiant

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obert una convocatòria d’ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l’àmbit territorial de Catalunya. La finalitat de la subvenció és promoure i fomentar la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, i procurar que aquesta retirada s’efectuï amb les òptimes condicions, amb la finalitat última de millora ambiental i de la minimització del risc que aquest material comporta per a la salut pública.

A qui va dirigit?

Poden acollir-se als ajuts per a la retirada i gestió dels residus d’amiant els propietaris de béns immobles que continguin elements d’amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

 

Quins requisits i condicions s’han de complir?

La retirada i gestió dels residus d’amiant seran objecte de subvenció si es compleixen els requisits següents:

  • Retirar l’amiant mitjançant les empreses inscrites al Registre d’empreses amb risc d’amiant (RERA).
  • Que el destí dels residus d’amiant sigui una empresa gestora de residus inscrita al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya per gestionar residus d’amiant i estigui situada a Catalunya.
  • Tramitar la documentació de control i seguiment necessària per gestionar els residus d’amiant segons el Decret 93/1999, sobre procediment de gestió de residus, i el Reial decret 180/2015, de trasllat de residus,.
  • Que l‘actuació de la retirada dels residus d’amiant es faci a partir de la data de presentació de la sol·licitud de subvenció a l’Agència de Residus de Catalunya i fins a la finalització del termini d’execució establert.
  • Que l’obra que comporta la retirada d’amiant disposi de la corresponent sol·licitud del Pla de treball a l’autoritat laboral (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (TSF) de la Generalitat de Catalunya) que permetrà la realització de l’obra objecte de subvenció.

Quin és l’import de les subvencions?

La subvenció per les despeses econòmiques derivades de la retirada i gestió dels residus d’amiant serà de caràcter dinerari amb un percentatge del 100% de les factures presentades, amb un màxim de 12.000,00€ per actuació subvencionada.

 

Fins quan es poden presentar les sol·licituds?

El període per presentar les sol·licituds és fins el fins el 31 de desembre de 2021.

 

Podeu consultar el resum de la subvenció que hem preparat des de la Federació clicant aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.