S’estrena a Filmin el documental en clau de comèdia ‘150 i una Grossa’

S’estrena a Filmin el documental en clau de comèdia ‘150 i una Grossa’

Aquest divendres 17 de desembre, s’estrena en exclusiva el documental 150 i una Grossa a la plataforma Filmin i FilminCat, una història de Nadal diferent, que a moltes comunitats els farà reviure la màgia del teatre, la força del col·lectiu i l’amor per la cultura i la identitat catalana.

La premissa del llargmetratge s’inicia amb les cent cinquanta persones que viuen en una antiga colònia tèxtil catalana perquè encara els uneix una cosa: el teatre. Després de 10 anys lluitant per evitar tancar-lo (sense butaques, sense calefacció, sense lavabos), tenen per fi un cop de sort i guanyen el primer premi de la Grossa. Sabran gestionar bé els diners i salvar el seu estimat teatre?

Tot plegat, explica vida de la colònia Ametlla de Merola durant un any, passant per la Festa Major, els balls de gegants, els cascavells i els assajos de les obres de teatre, fins a arribar al moment més important de l’any: les representacions dels Pastorets (un dels Pastorets més antics de Catalunya, amb 150 anys d’història, escrit per Francesc d’Assís Picas i guanyador d’una Creu de Sant Jordi).

El documental, que inclou tocs de comèdia i referents de l’estil del director estatunidenc Wes Anderson, és un cant a l’optimisme, a la passió pel teatre i a la recompensa quasi divina dels habitants d’una antiga colònia tèxtil que encara segueix viva. Una peça que desperta molta simpatia i màgia cap als habitants i les peripècies d’aquesta comunitat tan treballadora i perseverant, la qual viu en un entorn arquitectònic i culturalment únic, a la vora del riu Llobregat. L’efecte de veure la pel·lícula és unànime: tothom vol anar a visitar-la per veure-ho amb els seus propis ulls.

La pel·lícula està codirigida per Aurora Sulli (coguionista i muntadora del documental Puedes oírme?, de Jaume Plensa) i l’actriu Núria Deulofeu (BugaBuga, La Riera), i produïda per Un Capricho de Producciones (La inocencia, És a l’aire i Negre de merda).

 

Descobreix tota la informació i com donar suport al projecte en aquest enllaç.

Descarregat aquí el trailer del documental.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.