L’Institut Ramón Muntaner renova el seu patronat

L’Institut Ramón Muntaner renova el seu patronat

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Fundació Privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana i els Ateneus Federats de Catalunya, va renovar, el passat dimecres 24 de novembre, el seu Patronat d’acord amb els estatuts.

La senyora Adelaida Moya, directora general de de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, serà la nova presidenta de l’IRMU. La Sra. Victòria Almuni, directora dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, serà ara la vicepresidenta primera del Patronat.

Altres canvis en l’estructura del Patronat són: Gemma Estrada Planell (vocal) en representació de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana; i Ester Franquesa i Bonet (vocal), Cap del servei de foment de l’ús del català, i Ramon Sistac i Viçén (vocal) en representació Departament de Cultura.

El Patronat és l’òrgan d’administració, representació i assessorament de l’IRMU, del qual en Pep Morella, com a president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, i en Jordi Casasses, com a gerent, en són vocals.

L’IRMU va ser constituït el mes de juliol de 2003 i té la seva seu al Mas de la Coixa. L’entitat neix d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CEPCC). Des de 2021, també compta en el seu patronat amb la FAC. La seva finalitat és la difusió i el suport als projectes d’investigació i de promoció cultural dels centres, instituts d’estudis de parla catalana i ateneus federats, entitats dedicades principalment a l’estudi de la història, el patrimoni cultural i natural i les ciències socials i humanístiques i a la divulgació cultural dins els àmbits local i comarcal.

Consulta aquí l’organigrama de l’IRMU.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.