“Camins d’Ateneus” arriba a l’Alt Camp i al Baix Penedès

“Camins d’Ateneus” arriba a l’Alt Camp i al Baix Penedès

El 23 d’octubre de 2021 es va dur a terme una nova ruta de “Camins d’Ateneus“, un recorregut a peu per les ciutats de La Bisbal del Penedès i Llorenç del Penedès. Aquesta vegada la recaptació de la sortida s’ha donat íntegrament a Càritas, que treballa pel desenvolupament integral de totes les persones que es troben en situació de fragilitat social.

El punt de trobada per la sortida a La Bisbal del Penedès va ser el Castell de la Bisbal, actual Centre Municipal de Cultura, que va servir de pretext per fer les presentacions d’un grup de més de 30 persones i començar la ruta històrica amb l’explicació de Ramón Arnabat, historiador de la Universitat Rovira i Virgili i membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs. De seguida el grup s’enfilà cap al carrer Balmes per arribar a l’Església de Santa Maria, edifici neogòtic que es remunta al S. XII, i seguí fins a la Casa Romagosa, residència d’un famós general carlí, i la plaça de l’ajuntament. Finalment el grup visitar la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca per tancar la seva ruta per la ciutat.

Posteriorment la visita va continuar a Llorenç del Penedès, concretament en el Castell de Llorenç del Penedès. El grup es va dirigir seguidament a l’actual Cooperativa Agrícola, anomenada popularment Sindicat Agrícola, fruit de la unió dels pagesos de les dues entitats culturals del poble per millorar les condicions de la pagesia. La ruta va finalitzar amb la visita als ateneus de la ciutat: “Societat Cultural El Centre” i la “Societat Cultural La Cumprativa“, entitats amb més de 100 anys d’història a la ciutat. Es va convidar al grup a un petit refrigeri i a una visita per l’interior de les entitats. Una gran visita que va fer que molts acabessin la ruta pensant en la pròxima edició.

El projecte “CAMINS D’ATENEUS és una iniciativa impulsada des de la Delegació Territorial de Barcelona de la Federació d’Ateneus de Catalunya, i busca fomentar la cohesió territorial des de la diversitat dels ecosistemes comunitaris (escoles, biblioteques, centres cívics, casals de barri, ateneus…) i donar a conèixer la història dels ateneus del nostre territori. Visibilitzant i donant a conèixer aquests espais es vol, a més a més, atraure i fomentar la participació de nous segments de població en l’oferta cultural proposada pels ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.