Pla de Publicacions de la FAC: adaptem les revistes i butlletins a una audiència diversa i canviant

Pla de Publicacions de la FAC: adaptem les revistes i butlletins a una audiència diversa i canviant

La Federació d’Ateneus, per tal d’optimitzar la comunicació amb els ateneus federats i també per augmentar la repercussió de la realitat ateneista entre l’opinió pública en general, estem desenvolupant un Pla de Publicacions que comportarà canvis en els diversos suports i canals de la FAC.

El Pla de Publicacions, que segueix les directrius marcades en el Pla de Comunicació de la FAC 2021-2022, contempla l’adequació de formats i continguts tenint en compte les diverses audiències a les que ens adrecem. En aquest sentit, existeix una diferència generacional a l’hora de valorar i consultar les diferents publicacions actuals, i és per això que hem tingut present que els lectors més joves prefereixen consultar les informacions en suports digitals, especialment el mòbil, mentre que les persones més grans s’inclinen per les publicacions en paper. I, més enllà del suport, també cal plantejar continguts i enfocaments pensant en una audiència diversa i canviant.

Com es va fer palès en el número del passat mes de setembre, l’InfoFAC és la primera publicació que hem adaptat al nou Pla, amb una maquetació clara que distribueix els apartats de manera més ordenada, diferenciant entre les notícies generades per la Federació de les dels ateneus individualment i els projectes conjunts en xarxa pel territori. També s’han incorporat espais per tractar a fons projectes rellevants i un apartat amb identitat pròpia a les pàgines centrals (“La FAC recomana”) en el que es destaquen serveis i avantatges per als ateneus federats. Es publicaran quatre números a l’any de l’InfoFAC, els mesos de març, juny, setembre i desembre.

Pel que fa a la revista ATENEUS, s’està preparant una nova proposta que veurà la llum el proper mes de maig i que afectarà tant als continguts com a la maquetació. L’objectiu principal de la nova etapa de la revista és promoure la reflexió i el debat al voltant del món ateneista i associatiu i, alhora, esdevenir també una publicació de prestigi per al públic general. Per augmentar la qualitat dels continguts, i vetllar per una línia editorial coherent i ambiciosa, s’ha creat un Consell Editorial format per persones estretament relacionades amb els ateneus que tenen experiència en el món editorial, el periodisme, la literatura i la cultura en general, sense oblidar-nos, per suposat, de la vessant social. Una altra novetat és que la publicació passarà de
ser semestral a quadrimestral (llançaments el mesos de gener, maig i octubre).

Per un altra banda, l’InfoDirectius mantindrà la seva periodicitat setmanal, però, a partir de l’1 de desembre canviarà de format, concentrant els continguts en aquelles qüestions que tenen un interès directe en els ateneus federats, com poden ser les subvencions, convocatòries i serveis d’utilitat. Una part dels continguts actuals que desapareixeran de l’InfoDirectius formaran part del nou butlletí mensual que s’estrenarà a finals de novembre i que neix amb l’objectiu d’anar més enllà del col·lectiu ateneista per esdevenir un canal divulgador de l’activitat de la FAC i del moviment ateneista. Aquest nou butlletí, per tant, serà totalment obert a tothom i accessible a través de subscripcions a la pàgina web de la FAC.

El Pla també contempla l’adequació en disseny i continguts d’altres canals de la Federació, com les publicacions Federa’t i Tots som ateneus, la memòria anual o els webs de la FAC i la XTAC.

1 Comment

  • Publicat fa 01/11/2021

    Carme

    Sempre evolucionant.
    No ens podem quedar aturats.
    Enhorabona!

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.