Les sales petites ja poden demanar la subvenció per compensar les pèrdues d’aforament

Les sales petites ja poden demanar la subvenció per compensar les pèrdues d’aforament

La subvenció per compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments en espais escènics i musicals amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, ha sofert una modificació de les bases específiques que permet a les sales petites poder-se acollir a aquesta línia de subvenció. Per sala petita s’entén un espai escènic o musical amb un aforament de fins a 200 localitats.

Aquesta modificació s’ha aprovat per poder subvencionar les sales petites que, tot i tenir la possibilitat d’obrir amb un aforament limitat al 70%, de facto no hi arriben, perquè han de complir la mesura de l’autoritat sanitària que estableix l’obligació de mantenir la distància física interpersonal de seguretat entre grups de contacte no habitual.
Pel que fa a la quantia subvencionable serà de l’import que resulti de multiplicar el 20% de l’aforament oficial per un preu de 15€ per entrada, sempre que es pugui demostrar que no s’ha pogut posar a la venda el 70% d’aquest aforament. Amb aquesta modificació, a més a més, s’elimina la quantia mínima de la subvenció, que estava fixada en 600€.

Es poden subvencionar espectacles i concerts programats entre el 24 de maig de 2021, que és quan es va permetre ampliar l’aforament al 70%, i el 14 d’octubre de 2021, que és quan se suprimeixen les limitacions dels aforaments.

La línia d’ajuts per compensar les pèrdues per la reducció forçada dels aforaments en espais escènics i musicals amb motiu de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 està destinada a contribuir econòmicament amb les entitats que organitzen concerts o espectacles de pagament i que van decidir mantenir les activitats culturals d’arts escèniques i musicals malgrat que partir una reducció forçada de l’aforament de l’espai escènic o musical on es realitzen.

Termini de presentació de sol·licituds: fins al 23 de novembre del 2021. Ves al tràmit de sol·licitud de la subvenció.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.