Jorge Pueyo a l’Ateneu Barcelonès

Jorge Pueyo a l’Ateneu Barcelonès

Jorge Pueyo, divulgador de l’aragonès i activista lingüístic, va presentar ahir la conferència L’aragonès, una llengua minoritzada en vies de recuperació a l’Ateneu Barcelonès.

Amb una sala plena de joves, d’aragonesos, lingüistes reconeguts i personalitats polítiques catalanes, Pueyo va aconseguir emocionar i commoure al públic de l’ateneu. Va posar sobre la taula temes importants com l’origen de la llengua aragonesa, la repressió que va patir la població que la parlava durant la dictadura franquista, i l’intens procés de castellanització i assimilacionisme cultural que va patir la llengua. Ara, l’aragonès travessa una època difícil, després d’haver sigut declarada per la UNESCO com una llengua en vies d’extinció. És per això que Jorge recalca la importància de l’ajut tant social com institucional per tal de no deixar-la morir.

El jove advocat va ser redactor i col·laborador del primer programa en aragonès, Charrín Charrán, el qual va permetre que Pueyo comencés a ser reconegut dins la comunitat aragonesa. Però els seus seguidors es van multiplicar quan va portar la seva lluita a les xarxes socials. Un dels seus continguts més destacats és el Noticiario matinal aragonès, un noticier humorístic on comenta les notícies d’actualitat de l’Aragó.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.