Coneix l’equip humà de la FAC: Edgar Malagón, assessor en projectes d’arquitectura i rehabilitació d’ateneus

Coneix l’equip humà de la FAC: Edgar Malagón, assessor en projectes d’arquitectura i rehabilitació d’ateneus

Aquesta setmana, dins les presentacions de l’equip humà de la FAC, entrevistem l’Edgar Malagón, assessor en projectes d’arquitectura i rehabilitació d’ateneus.

Quan vas començar a treballar per la FAC? Quines són les teves tasques? 
Fa molts anys, no record quants. Uns 12 pot ser. Això sí, sempre com treballador extern.

L’any 2008 vam realitzar el primer assaig de l’avaluació de l’estat de les entitats. Vam començar per les entitats de Barcelona amb una enquesta molt bàsica que servia per definir activitats de cada entitat, espais, socis, etc. Uns anys després vam continuar amb Vallès Oriental i Occidental, i Baix Llobregat. Aquestes van ser el treball previ dels informes que estem fent avui i dels quals ja només ens queden els de la província de Barcelona; la resta de províncies ja estan fetes.

També he participat de les reformes de l’oficina de la Federació. Una altra funció que realitzo són els temes de logística, per exemple amb les exposicions de la FAC. A la vegada vaig participar en el muntatge d’una exposició, visites prèvies, comprovació de l’espai, etc.

Estàs vinculat a alguna entitat/moviment associacionista?
Ara mateix no estic vinculat a cap entitat. Vaig estar un parell d’anys als Lluïsos de Gràcia, però no participava activament de cap activitat.

Què és la cultura per tu?
No és un terme de fàcil descripció. És una amalgama de tradicions, identitats i valors dels éssers humans, que s’han anat passant any rere any. Compta amb molts coneixements on s’uneixen valors artístics, intel·lectuals i formatius; que determinen trets que identifiquen un lloc d’un altre. Així com amb una àmplia participació del ciutadà, com a creador de continguts i com a receptor. És aquí on es vinculen les dues fases de creació i difusió.

Què és el que més t’agrada de treballar pels ateneus/ la cultura de base?
Jo treballo com una entitat que dóna suport a una altra entitat. Els edificis, espais, patis, són els contenidors d’activitats. Trobo que hi ha un aspecte únic de cada regió que visito i cada espai té un esperit propi; un espai que va ser concebut d’una manera i que amb el pas del temps es converteix en un altre, depenent del moment, de les activitats i les persones. M’agrada contribuir a la conservació d’un espai, d’un edifici, d’una activitat.

Què és, per tu, un Ateneu?
El lloc on conflueixen coneixements, art, formació i tradició.

2 Comments

  • Publicat fa 30/09/2021

    Clara Inés Colmenares Araque

    Excelentes apreciaciones

  • Publicat fa 30/09/2021

    J Daniel D Galindo

    Este projecto no pudo haber quedado en mejores manos, Edgar es todo un profesional en el area. Congratulaciones

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.