L’AMEN SAM s’inaugura amb una festa a ritme de rumba a La Lira de Sant Andreu

L’AMEN SAM s’inaugura amb una festa a ritme de rumba a La Lira de Sant Andreu

Dijous, 9 de setembre, la Societat Cultural i Esportiva La Lira del barri de Sant Andreu de Barcelona va donar el tret de sortida al cicle AMEN SAM sobre cultura del poble gitano, amb una festa al carrer davant l’entitat.

 

L’acte va començar amb la visita a l’exposició “Porrajmos, el genocidi nazi del poble gitano“, amb les explicacions d’Annabel Carballo, membre de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

 

A continuació,el grup musical Els 4 de la Cera va posar ritme de rumba a la festa amb la interpretació de temes propis i d’altres molt coneguts de grups i músics de rumba catalana de tots els temps.

 

Glòria Prunés, encarregada de presentar l’acte, va donar pas als parlaments de les autoritats. En primer lloc, la Directora General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Cesca Domènech, va parlar sobre com Catalunya ha estat tradicionalment pionera en termes d’inclusió del poble gitano, i com l’AMEN SAM és un clar exemple de les iniciatives que s’han dut a terme. Seguidament, Lucía Martín, regidora del Districte de Sant Andreu, va recalcar com l’acollida del cicle a La Lira era motiu d’il·lusió pel barri, ja que és un dels districtes amb més comunitat gitana de la ciutat. Simón Montero, president de la FAGIC, va iniciar el seu parlament amb una salutació en romaní i tot seguit va lloar la iniciativa de la FAC afirmant: “un poble sense història és un poble sense present i sense futur”. El discurs de Pep Morella, president de la FAC, es va encaminar a explicar els motius pels quals s’ha dut a terme l’AMEN SAM: “la integració social de totes les persones que han construït la identitat social catalana és una prioritat per a nosaltres”.

 

La fi de festa la van donar, de nou, Els 4 de la Cera, amb un petit tastet dels concerts que tenen programats al cicle, mentre el públic degustava una copa de cava i bunyols de vent.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.