Subvencions per obres en immobles BCIL-BCIN

Subvencions per obres en immobles BCIL-BCIN

El Departament de Cultura va publicar, el passat 8 de setembre, les bases específiques que han de regir la concessió de les subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural per al trienni 2021-2023 DOGC núm. 8471 – 3.8.2021. El termini de presentació de sol·licituds és del 7 al 22 de setembre del 2021.

Quins són els requisits per optar-hi?

  • Els immobles han d’estar situats a Catalunya i han d’haver estat protegits com a béns culturals d’interès nacional (BCIN), en les categories de Monument Històric, Jardí Històric o Zona d’Interès Etnològic, o béns culturals d’interès local (BCIL).
  • Tenir l’immoble en propietat o estar formalment autoritzat per la persona propietària per efectuar les obres.
  • L’execució de les obres esmentades s’ha d’executar durant el trienni 2021-2023 i, en tot cas, han d’acabar abans del 30 de desembre del tercer any.
  • Durant el trienni objecte de la convocatòria corresponent, queden exclosos els immobles que rebin suport econòmic a través de l’1,5% cultural de la Generalitat de Catalunya o d’inversions programades pel Departament de Cultura que financi, totalment o parcial, mitjançant subvencions excloses de concurrència pública o subvencions nominatives.
  • Cada sol·licitant només pot presentar una sol·licitud pel mateix immoble.

Quina serà la quantia de la subvenció?

  • La quantia de la subvenció és d’un mínim de 15.000,00 euros i un màxim de 200.000,00 euros i en cap cas no pot ser superior al 50% del cost total de les obres.
  • No seran admeses les sol·licituds de subvenció d’import inferior a 15.000,00 euros o que continguin un pressupost del projecte inferior a 30.000,00 euros. Així mateix es denegaran les sol·licituds de subvenció per a projectes que, un cop valorats, només puguin obtenir una subvenció inferior a 15.000,00 euros.

Podeu consultar el resum que hem preparat des de la Federació clicant aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.