Coneix l’equip humà de la FAC: Francesc Fortuño, tècnic de la Delegació Territorial de les comarques tarragonines

Coneix l’equip humà de la FAC: Francesc Fortuño, tècnic de la Delegació Territorial de les comarques tarragonines

Aquesta setmana, dins les presentacions de l’equip humà de la FAC, entrevistem en Francesc Fortuño, tècnic de la Delegació Territorial de les comarques tarragonines.

Quan vas començar a treballar per la FAC? Quines són les teves tasques? 

Em vaig incorporar a la FAC el febrer de 2018 com a tècnic de la Delegació de les comarques tarragonines. La meva feina bàsicament és mantenir un contacte directe amb els ateneus del territori vinculats a la FAC, a més de gestionar conjuntament amb la Junta Rectora de la Delegació els diversos projectes que van sorgint, entre d’altres coses.

Estàs vinculat a alguna entitat o moviment associacionista?

Des de fa força temps he estat vinculat a diversos moviments socials. Actualment sóc soci del Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona i del Casal Popular La Raconera del meu poble, la Selva del Camp.

Què és la cultura per tu?

Personalment entenc la cultura com qualsevol tipus manifestació col·lectiva que agrupi a les classes populars i que, en certa manera, ajudin a conformar elements de resistència col·lectiva d’un poble, sigui en el tipus de manifestació que sigui.

Què és el que més t’agrada de treballar pels ateneus?

M’agrada molt treballar pel món ateneístic pel seu equip humà i per la voluntat d’esdevenir una mostra més de treball local de base que actualment existeix al nostre territori. A més, molts ateneus tenen un passat històric de lluita, resistència i aglutinament popular que cal posar en valor avui en dia, sobretot per situacions difícils per la societat com la que malauradament estem passant actualment.

Què és, per tu, un Ateneu?

Per mi un ateneu és un espai de confluència social i cultural de base, encarregat de dinamitzar la vida associativa d’un municipi o un barri a partir de la voluntat transformadora dels seus associats.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.