La FAC dona suport a la sardana com a candidata a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La FAC dona suport a la sardana com a candidata a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Aquest dijous, 26 d’agost, la Federació d’Ateneus ha manifestat el seu suport a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de la UNESCO.

Aquesta candidatura és una iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunya que, com la FAC, entén que la sardana encarna els valors de comunitat, de cohesió i d’igualtat, i és un símbol de la identitat catalana.

La sardana constitueix una tradició fortament arrelada a l’activitat dels ateneus, i per aquest motiu s’ha considerat la importància de la candidatura. El patrimoni cultural immaterial és essencial per al manteniment de la diversitat cultural i de la creativitat humana, així com per al desenvolupament sostenible.

Actualment, la Llista es compon de gairebé 500 expressions mundials que il·lustren la diversitat del patrimoni immaterial i contribueixen a una major consciència de la seva importància, entre les quals es troben els castells i la Patum de Berga.

Des de la FAC, fem una crida a tots els ateneus a sumar-vos al recolzament de la candidatura. Ho podeu mitjançant una carta de suport a la Confederació Sardanista, a través del correu info@confsardanista.cat.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.