L’Ateneu Republicà de Bescanó celebra els 5 anys inscrivint-se a la Federació d’Ateneus

L’Ateneu Republicà de Bescanó celebra els 5 anys inscrivint-se a la Federació d’Ateneus

Aquest passat mes de juny, l’Ateneu Republicà de Bescanó va celebrar dues efemèrides notables:  Els 5 anys de creació de l’entitat i el primer aniversari en el que disposaven de local físic al municipi, ja que s’ha recuperat l’edifici del carrer Major 55 de Bescanó. Es tracta d’un local on l’any 1931 es va crear l’Ateneu Republicà Federal, entitat que van descobrir al 2016 i que va impulsar la creació de l’Ateneu Republicà de Bescanó.

Aquest any ha estat molt complicat. La pandèmia ha tingut molta incidència en el dia a dia de l’Ateneu i a l’hora de poder portar a terme, ja no només les activitats programades, sinó també la programació de noves activitats. Tot i això, han perseverat i han pogut fer activitats i exposicions mentre les restriccions han permès tenir obert el local.

ACTIVITATS QUE FAN, HAN FET I FARAN

Actualment fan exposicions mensuals de fotografia o artístiques, presentacions de llibres, tallers d’artesania com el taller de talla de fusta (que al setembre començarà la seva tercera edició) o el de dibuix i pintura. Però a banda de tallers, xerrades, taules rodones i concerts, també ofereixen activitats anuals com el Correllengua, l’Arribada de la Flama del Canigó o el Concurs de pintura ràpida Isidre Vicens.

Aquest setmana inauguren “l’Any més intens de les nostres vides”, l’exposició fotogràfica de Joan Aureli i Martí on es fa un recorregut d’imatges pels diversos episodis i estats d’ànim durant la pandèmia. S’inaugura aquest divendres 16 de juliol a les 20h al local i durarà un parell de setmanes.

De cara a setembre s’estan preparant altres activitats, com un taller de poesia i música de caràcter mensual, un taller de mecanografia i un altre de fotografia mòvil, un taller d’iniciació als escacs, presentacions de llibres i molt més.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.