Coneix l’equip humà de la FAC: Lali Barenys, coordinadora de la XTAC

Coneix l’equip humà de la FAC: Lali Barenys, coordinadora de la XTAC

Aquesta setmana, dins les presentacions de l’equip humà de la FAC, entrevistem la Lali Barenys, encarregada de la coordinació Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC).

 

Quan vas començar a treballar per la FAC? Quines són les teves tasques?

Vaig començar a treballar el setembre de 2016. Des de llavors sóc la Coordinadora de la Xarxa de Teatres d’Ateneus, i com a tal, ajudo a trobar i programar espectacles professionals a les entitats que formen part de la xarxa. Els ajudo en tot el que pugui tenir relació amb el seu paper de programadors de teatre i treballem plegats per programar coordinadament, enfortir-nos com a la xarxa més gran de teatres que som al nostre país.

Estàs vinculada a alguna entitat/moviment associacionista?

Actualment no, de petita vaig fer teatre al Centre Parroquial del Guinardó, el meu barri, com tots vam fer en aquells anys. Després he anat relacionant-me sempre amb el món teatral de tot arreu, on hi he estat ja des d’una vessant professional.

Què és la cultura per tu?

Per mi la cultura és la possibilitat d’inventar i de crear un món ampli, singular. Un invent que té l’origen en la intimitat i el destí, en la col·lectivitat. La Cultura és compartir, és créixer, és coneixement, és emoció.

Què és el que més t’agrada de treballar pels ateneus?

Doncs m’ha sorprès com puc arribar a estimar la gent dels ateneus: programadors, treballadors i presidents (i sí, em refereixo a ells i a elles, no crec en el desdoblament lingüístic, ja que a més d’actriu sóc quasi filòloga). Fer girar espectacles i que els companys professionals coneguin els ateneus és molt satisfactori.

Què és, per tu, un Ateneu?

Una casa de cultura, on es crea i es comparteix la cultura. Els ateneus són plens de Gent amb molta energia i ganes de compartir. Per mi els ateneus són també espais que cal que el jovent redescobreixi i faci seus, cal que artistes i creadors, gent inquieta que potser ni sap que té un ateneu a la vora, hi entri; com a país cal la cultura de quilòmetre zero. Que cadascú descobreixi quin és l’espai de cultura que té al costat de casa. Segur que hi ha un ateneu on fer i on veure cultura.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.