El Teatre del Casal de Vilafranca inicia la commemoració dels seus 100 anys de vida

El Teatre del Casal de Vilafranca inicia la commemoració dels seus 100 anys de vida

El Teatre del Casal de Vilafranca, inaugurat el 1921 a partir del projecte de l’arquitecte Andreu Audet i l’impuls de la Societat La Principal, compleix cent anys d’història i d’activitat ininterrompuda, i l’efemèride serà celebrada amb un programa de vint-i-tres accions en els pròxims dotze mesos.

La commemoració arrencarà el dissabte 24 de juliol amb “Un casal de fusta centenari”, acte inaugural amb la història i el llegat d’aquest edifici únic com a fil conductor. L’espectacle, creat per Valeri Laguna i Manel Güell, està protagonitzat per l’actor, músic i clown vilafranquí Fulgenci Mestres, i també ha comptat amb la implicació d’una cinquantena d’artistes. La convocatòria aplegarà al teatre representants institucionals, personalitats culturals i de la societat civil, i comptarà amb la intervenció del president de la FAC, Pep Morella. El mosaic d’actes previst per la commemoració s’estendrà fins a la Festa Major de Vilafranca de 2022.

El programa de commemoració del centenari del Teatre del Casal incorpora les arts visuals, amb dues accions a les parets del seu vestíbul exterior encarregades a Mireia Camacho i Toni Ortiz, basades en la tècnica de l’anamorfosi; l’audiovisual, amb una peça documental sobre la història del teatre; la recerca i recuperació de la memòria, amb un llibre de Joan Solé Bordes sobre la generació que va aixecar el teatre i la Vilafranca del 1920, i amb una exposició a la Capella de Sant Joan de Toni Galitó, que recollirà testimonials amb records vinculats a espais del teatre. També es durà a terme un cicle de xerrades al voltant dels processos de creació, producció i exhibició, un seguit d’espectacles i un projecte amb nois i noies de primària de les escoles de Vilafranca al voltant de la potència transformadora de la narrativa teatral completen el mosaic d’accions dissenyat per a la commemoració d’aquest espai emblemàtic. A més a més, al llarg de 2022 es presentarà l’avantprojecte de remodelació de l’equipament.

El projecte es va presentar el passat dimecres, 7 de juliol, en roda de premsa per Salvador Casals, gerent del Casal, i membres de la seva Junta directiva, Valeri Laguna, director de l’espectacle inaugural del centenari, i Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.