Molt bona acollida de la jornada Els ateneus som essencials? al Casal Cultural i Recreatiu de Castellbisbal

Molt bona acollida de la jornada Els ateneus som essencials? al Casal Cultural i Recreatiu de Castellbisbal

El dia 3 de juliol de 2021, la Federació d’Ateneus va celebrar al Casal Cultural i Recreatiu de Castellbisbal la jornada ‘Els Ateneus som essencials? Present i futur’. Va significar un retrobament de les entitats després del llarg parèntesi provocat pel COVID, i va propiciar un debat molt dinàmic i participatiu del qual se’n desprenen un seguit de reflexions i propostes que ens seran molt útils a l’hora de seguir treballant aspectes essencials com l’obertura a la societat, el treball en xarxa i el compromís social.

La jornada va començar amb la benvinguda i presentació a càrrec de Susanna Solé, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castellbisbal; Jordi d’Arquer, president del Casal Cultural i Recreatiu, i amb el parlament de Pep Morella, president de la FAC, qui va manifestar: “Hem de vèncer el pessimisme i lluir els valors de l’ateneisme que, en circumstàncies com les actuals, prenen encara més rellevància perquè som entitats socioculturals i, quan la societat tremola, ens necessita més que mai.”

                                 

L’acte va continuar amb la conferència sobre motivació d’equips a càrrec del còmic Albert Boira: “No som responsables de la majoria de les coses que ens passen a les nostres vides, però sí que som directament responsables de com ens les prenem. Cap de nosaltres és millor que tots nosaltres junts“. A mig matí va arribar el moment del fòrum de debat presentat i moderat per Xavier Quinquillà, qui va parlar sobre el paper dels ateneus al futur: “Per a un major reconeixement social, hem de facilitar la connexió amb la societat. És la via per fer-nos més necessaris i importants. També hem de reforçar el paper dels ateneus i el treball en xarxa per esdevenir actors principals del sector cultural català.”

                                           

L’acte va concloure amb un dinar de germanor amb tots els participants de la jornada.

Des de la Federació volem agrair a tots els assistents el compromís i les ganes de participar que van mostrar en aquesta jornada tan especial.

A continuació trobareu un seguit d’imatges de l’acte:

 

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.