Èxit en la primera edició del “Vilafranca Aparador d’Art Contemporani” organitzat pel Casal de Vilafranca

Èxit en la primera edició del “Vilafranca Aparador d’Art Contemporani” organitzat pel Casal de Vilafranca

El gerent del Casal de Vilafranca, Salvador Casals, i el Tinent d’Alcalde de l’àrea de Desenvolupament econòmic i projecció exterior, Joan Manel Montfort, han valorat amb bons ulls la primera edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC).

El VAAC va néixer amb la voluntat de dinamitzar locals comercials que havien quedat sense activitat al centre de Vilafranca i fer-ho mitjançant l’art contemporani, en una exposició d’un mes que incloïa visites guiades gratuïtes pels locals de l’exposició. El projecte, organitzat pel Casal de Vilafranca, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, el patrocini de cellers Família Torres i Jean Leon, la participació de la Secció de Belles Arts del Casal i l’aliança amb l’equip organitzador de la mostra Manlleu Galeria d’Art, àmpliament instaurada a la comarca d’Osona amb set edicions realitzades.

En total la mostra l’han format nou locals en ple eix comercial de Vilafranca, en els que s’hi ha exposat  17 artistes i 7 vins de D.O. Penedès dels cellers Família Torres i Jean Leon.

Salvador Casals, gerent de l’ateneu, ha valorat que “de nou locals participants, dos s’han llogat. Hem realitzat onze visites guiades a les quals hi ha assistit 134 persones, algunes de les quals han retornat l’enquesta de valoració amb un excel·lent. També hem rebut un total de 9 consultes sobre algunes de les obres exposades”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha lloat el projecte perquè és “una excel·lent mostra de col·laboració público-privada per dinamitzar els sectors econòmic, social, cultural, turístic i vitivinícola i alhora ha donat bons resultats, promovent el lloguer d’aquests locals comercials buits i que hi hagi continuïtat comercial als nostres carrers”.

Per tots aquesta factors, tant l’Ajuntament com el Casal de Vilafranca volen preparar una següent edició en la que es vol treballar una finestra temporal més orientada a l’hivern i que inclogui nous artistes, tècniques variades i noves aliances per tirar endavant aquesta segona edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.