La FAC celebra la posada en llibertat dels presos polítics però en reclama l’amnistia

La FAC celebra la posada en llibertat dels presos polítics però en reclama l’amnistia

Davant la posada en llibertat d’avui dels presos polítics, des de la Federació d’Ateneus de Catalunya ens manifestem en contra de l’aprovació dels indults i reclamem l’amnistia, l’única via per establir unes bases pel retrobament entre l’independentisme i el Govern Espanyol.

Les diferències entre amnistia i indults és clau per a entendre per què no es concedirà l’amnistia i sí l’indult, i per què els independentistes prefereixen aquesta última a les primeres.

Una amnistia és una mesura jurídica que té com a efecte impedir l’enjudiciament penal i, en alguns casos, les accions civils contra persones respecte a una conducta criminal comesa abans de l’aprovació d’aquesta. En canvi, un indult és un acte oficial que eximeix a un delinqüent o delinqüents condemnats de l’aplicació de la pena en tot o en part, sense esborrar la condemna en què es basa originalment.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.