Inaugurada l’exposició de la mostra “La Cate: 100 anys de cinema”

Inaugurada l’exposició de la mostra “La Cate: 100 anys de cinema”

El dijous 17 de juny es va inaugurar l’exposició “La Cate: 100 anys de cinema” al vestíbul del Patronat de la Catequística, la qual s’emmarca en els actes de celebració del centenari de l’entitat. Una exposició organitzada pel Cineclub La Cate amb la col·laboració d’una de les entitats de la casa, Cineclub Diòptria. La inauguració d’aquest esdeveniment va coincidir intencionadament amb la trobada anual de cineclubs de Catalunya, organitzada també per Cineclub Diòptria, al mateix equpimanet de La Cate.

“La Cate: 100 anys de cinema” fa un repàs del que ha estat l’experiència cinematogràfica al Patronat de la Catequística en aquest 100 anys, des de les seves primeres projeccions de cinema mut l’any 1923 fins a l’actualitat.

El contingut de l’exposició el configuren uns planells explicatius del cinema del Patronat al primer local del carrer Gatillepis, el seu pas posterior pel Teatre Principal fins a arribar a la seu actual, i es complementa amb els cartells de la col·lecció de Lluís Benejam, i amb elements corporis (projectors, diapositives, visors i movioles) conservats per l’entitat.

A la presentació es pot llegir: “Des de bon inici el Patronat va pensar en els espectacles com a eina per al seu principal objectiu, que era l’educació dels infants i joves. L’importantíssim pes que al començament va tenir el teatre, aviat es va veure compensat amb les projeccions cinematogràfiques. L’alternança dels dos en la programació, els va possibilitar obrir la sala tots els festius”.

L’exposició es podrà veure fins el 31 de juliol.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.