Celebració dels 25 anys de la refundació de l’Ateneu Terrassenc

Celebració dels 25 anys de la refundació de l’Ateneu Terrassenc

El passat divendres, 11 de juny, a l’Hotel Don Cándido, es celebrà l’Acte commemoratiu del 25è aniversari de la refundació de l’Ateneu Terrasenc. En aquest acte hi participà el president de la FAC, Pep Morella, que va manifestar: “Tenim molts ateneus centenaris que han mantingut la seva activitat pràcticament ininterrompuda durant més d’un segle, però té un mèrit especial que una entitat, com és el cas de l’Ateneu Terrassenc, hagi nascut en un moment de la història més recent, quan, precisament, el moviment ateneístic ha de lluitar per fer valer el seu tarannà i els seus valors davant una societat cada cop més canviant on la cultura convida a noves formes de consum basades en el pur entreteniment, la virtualitat i l’accés immediat.”

El president de la Federació va fer també referència al paper que juguen els ateneus en el plànol cultural del país: “Els ateneus som dinamitzadors econòmics del territori, som cultura de proximitat i som agents socials de primer ordre. Amb el nostre esforç per facilitar a la ciutadania l’accés a la formació i la cultura, així com la difusió i la defensa de la llengua, aportem eines, enfortim i enriquim la societat civil catalana.”

Fundat inicialment l’any 1877 comAteneu Lliure” i clausurat el 1898, l’Ateneu Terrassenc renaixia el maig de 1996 amb la voluntat de treballar per una millora social i progressista de la ciutat, a través de la cultura de base. 25 anys després, l’Ateneu és tot un referent a la ciutat de Terrassa amb una trajectòria consolidada, un moment per celebrar els seus 25 anys de conferències, tallers, exposicions i concerts amb una programació especial d’activitats entre els diumenges 6 i 12 de juny.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.