La FAC exposa les prioritats dels ateneus davant el plenari del CoNCA

La FAC exposa les prioritats dels ateneus davant el plenari del CoNCA

La Federació d’Ateneus ha participat a la reunió del plenari del Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) celebrada el passat 9 de juny.

A la reunió, la FAC ha plantejat diverses qüestions que ens preocupen, com el paper que hauríem de jugar els ateneus en el nou Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCat) , en la perspectiva d’una cultura participativa que reverteixi la dinàmica del ciutadà-client i defensi el valor dels espais privats amb vocació de servei públic.

En aquest sentit, la Federació ha expressat la necessitat de trobar fórmules que facilitin l’ajut de l’Administració en la rehabilitació dels equipaments i poder fer front a la tendència dels ajuntaments a apropiar-se dels ateneus amb necessitats de reformes per convertir-los en espais íntegrament públics.

També s’han plantejat altres reptes que afecten als ateneus com la necessitat d’adaptar-nos als nous consums culturals de la població jove i afrontar la interculturalitat com una oportunitat per integrar als nouvinguts a través de l’oferta de cultura popular i de proximitat.

Totes les propostes de la FAC han estat molt ben acceptades pel CoNCA i ambdues institucions  han acordat seguir treballant conjuntament per tractar a fons aquestes qüestions.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.