El festival Dansàneu, impulsat pel Consell Cultural de les Valls D’àneu, premi nacional de Cultura 2021

El festival Dansàneu, impulsat pel Consell Cultural de les Valls D’àneu, premi nacional de Cultura 2021

El festival Dansàneu, impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu,  ha estat guardonat amb el premi nacional de Cultura.

El festival celebra la seva trentena edició, uneix tradició i contemporaneitat.  Salvador Casals, membre del plenari del CoNCA, ha destacat el paper del festival com a dinamitzador del territori: “A partir de la dansa i de la música popular, combinada amb les propostes més contemporànies de la cultura d’arrel, incorpora els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques ja presents al territori”

El Consell Cultural de les Valls d’Àneu és una entitat catalana creada el 1983 per fomentar la cultura de les Valls d’Àneu. La seva trajectòria s’ha concretat principalment en nombroses accions culturals i intervencions en el camp del patrimoni i en una contribució molt valuosa per afermar la identitat dels ateneus.

Els Premis Nacionals de Cultura, que otorga el CoNCA des de l’any 2009, són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya. Aquest premi, símbol del dinamisme cultural i part de la identitat històrica i personalitat del país, és un pas més pel reconeixement de la feina de la entitat, que l’any 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi pel seu treball de recuperació, conservació, restitució i difusió del patrimoni cultural d’aquesta subcomarca del Pallars Sobirà, ben delimitada geogràficament i amb una personalitat històrica acusada. Al 1991, l’ateneu va estar guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular,

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.