Nova secció del Casino Llagosterenc “Amics del vi i la cervesa”
La Junta del Casino Llagosterenc ha decidit impulsar una nova secció de l’entitat dedicada a la realització d’activitats entorn de la cultura del vi, la cervesa, destil·lats i begudes fermentades en general.
Amb el nom, provisional, de Secció d’Amics del vi i la cervesa del Casino Llagosterenc, s’ha donat inici a les activitats amb un taller de preparació de vermut. Coincidint amb els actes de la Festa Major de Llagostera, aquest dia 23 de maig, a l’hora del vermut, s’ha ofert el taller amb un aforament reduït (20 persones, al pati interior de l’edifici de l’entitat, i amb totes les mesures anti COVID).
En el taller, els socis i amics han rebut informació sobre la història del vermut, i la tècnica de maceració del vi amb herbes per fer un bon vermut, i han pogut preparar-se ells mateixos, amb una selecció d’herbes segons el seu gust, una ampolla amb base de vi blanc o negre, que s’han emportat per cuidar-se de la maceració i acabat personalment. També s’hi ha ofert una demostració de cocteleria amb base de vermut, i finalment han estat obsequiats amb la degustació d’un còctel.
La fi de l’acte ha consistit en la formalització oficial de la constitució de la nova secció. També s’ha recomanat als assistents que facilitin les seves dades per a rebre la informació de les activitats futures, i poder-se beneficiar dels avantatges, que seran especials pels socis de l’entitat.
La creació d’aquesta secció d’Amics del vi i la cervesa vol ampliar l’oferta cultural i recreativa per a socis i amics. Es proposa de promoure la cultura del vi i la cervesa i altres begudes a través de tallers, conferències, sortides, vistes a cellers, etc.
Entre les properes iniciatives que es portaran a terme el Casino oferirà una carta de vins a copes al bar de l’entitat, amb la voluntat que es puguin adquirir les ampolles pels socis a preu avantatjós, tot promocionant les denominacions d’origen catalanes i especialment la de l’Empordà. Aquesta oferta s’haurà de complementar amb tastos, activitats gastronòmiques, taller de ratafia, de tast de cerveses, visites culturals i enològiques a les diferents D.O. catalanes i cellers, conferències, actes de preservació i difusió del patrimoni etnològic i begudes tradicionals…
Igualment, per afavorir la socialització i enriquir la resta d’actes de l’entitat, es planteja la possibilitat de combinar moltes activitats que ja fa el Casino, amb el complement de vins i cerveses i altres, i així per exemple introduir els tastos i brindis en concerts, conferències, presentacions de llibres i un llarg etcètera segons s’escaigui.