L’excursió de Camins d’Ateneus a Sants-Montjuïc, tot un èxit

L’excursió de Camins d’Ateneus a Sants-Montjuïc, tot un èxit

El diumenge 16 de maig de 2021, es va dur a terme la ruta de Camins d’Ateneus, aquesta vegada per fer el recorregut pels barris de Sants-Montjuïc. La recaptació de la sortida es va donar íntegrament a l’entitat de Sants Avismon.
El punt de trobada van ser les torres Venecianes de la plaça Espanya, tot un grup de 28 persones provinents de diferents ateneus de Barcelona, es van anar aplegant i van iniciar el recorregut tot enfilant-se cap al castell. Van passar per la font màgica, i tot seguit van pujar cap al Palau Nacional (Museu Nacional d’Art de Catalunya). La ruta continuava a l’Estadi Olímpic Lluís Company, on es va dur a terme la fotografia de grup.  A continuació, el grup es va dividir i uns anaren a visitar el Jardí Botànic i els més esportistes seguiren pujant cap al castell, tot passant pel Monument de la Sardana i el Mirador de l’Alcalde, des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat i del port de Barcelona.

Des d’aquest mirador surt el Camí del Mar, que voreja el castell amb vegetació mediterrània, a on també hi ha unes grans vistes del port. Van arribar al Mirador del Migdia, un paratge de bosc amb taules de pícnic a on es van aturar per esmorzar. Continuava la ruta, aquest cop ja de baixada, pels camins que ofereix la muntanya. Van passar prop de la Torre Calatrava, i la ruta seguia baixant fins a arribar al Caixa Fòrum Barcelona, a on es van retrobar amb l’altre grup. Un cop tots reunits, es van endinsar pels carrers de Sants, tot passant pel Mercat i la Seu del Districte, que compta  amb una bellíssima vidrada a la façana. El punt final de la sortida fou la seu de l’Ateneu Centre Catòlic de Sants, on els convidaren a un refrigeri i tot seguit els van fer un recorregut explicatiu dels equipaments de l’entitat i la història de l’Ateneu, la inauguració del qual data del 1787. Un recorregut d’onze km amb una companyia magnífica, que va fer que molts acabessin la ruta pensant en la pròxima edició.

El projecte CAMINS D’ATENEUS és un projecte impulsat des de la delegació Territorial de Barcelona de la Federació d’Ateneus de Catalunya que busca fomentar la cohesió territorial des de la diversitat dels ecosistemes comunitaris (escoles, biblioteques, centres cívics, casals de barri, hotels d’entitats, ateneus, casals de joves i de gent gran, associacions de veïnes i veïns, comerç, altres entitats, ciutadania no organitzada, administració pública, etc.). Visibilitzant i donant a conèixer aquests espais es vol atraure i fomentar la participació de nous segments de població en l’oferta cultural proposada pels ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.