El Patronat de la Catequística celebra el seu centenari

El Patronat de la Catequística celebra el seu centenari

El vinent dissabte 22 de maig a partir de les 19h posem el punt de partida a un any de celebracions del Centenari de l’entitat. El Patronat de la Catequisticala Cate’ com es coneix popularment, li pertoca celebrar el centenari de la fundació enguany i ho fa fent un repàs enrere, però també, i molt especialment, mirant cap al futur, cap al 101è aniversari, i els que vindran després. “El que ens importa d’aquest moment, és marcar el futur de l’entitat que va néixer amb criteris del segle XIX, que va viure i assumir els reptes del segle XX, i que ha aconseguit l’actualització en el primer quart del segle XXI”, remarquen des de l’entitat amb seu a Figueres. Malauradament, qualsevol celebració el 2021 porta un segell indefugible, el de la pandèmia del Coronavirus. La situació sanitària ha fet replantejar dates, qüestionar actes, reorganitzar estratègies, i plantejar solucions. “Però no ens farà desdir de la celebració. Perquè no ens motiven els 100 anys passats, sinó els cent futurs”, afegeixen.

El mes de novembre de 1921 va prendre forma el ‘Patronato de la Catequística Parroquial‘, una associació vinculada a la parròquia, amb l’objectiu bàsic d’educar i formar des de la cultura i el lleure a nens i joves de la ciutat. Així va continuar lligada estretament als moments històrics de l’època, fins que una reforma dels estatuts la va convertir en una entitat de Dret Civil; aquest canvi ocorria el 1972, data que és la que figura legalment com la de la Fundació.

Al llarg del mes de maig s’han celebrat els actes commemoratius d’aquest centenari que es preveu que durin aproximadament un any, per tal de celebrar també el cinquantenari de la ‘fundació’ de l’entitat tal com se la coneix actualment. ‘La Cate’ ha comptat també amb la col·laboració de l’entitat figuerenca ‘La Figa’ a l’hora d’organitzar els esdeveniments per la integració d’un públic més jove. La celebració tindrà tres objectius concrets:

  • Donar a conèixer l’entitat. La seva història i el seu origen. Però sobretot la seva evolució i com s’ha adaptat a cada moment històric, amb el compromís dels seus socis, amb la ciutat, la comarca i el País.
  • Obrir l’entitat a nous figuerencs i figuerenques, empordanesos i empordaneses, a partir d’una excel·lent oferta cultural i social.
  • Projectar la Cate del futur.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.