Una trentena d’ateneus ja han obtingut el distintiu d’Espais de Cultura Responsable

Una trentena d’ateneus ja han obtingut el distintiu d’Espais de Cultura Responsable

En el marc de les accions per acompanyar el sector de la cultura i les arts en la represa i amb l’objectiu de donar seguretat al públic i prestigi als espais i als equipaments culturals, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el Cens Espais de Cultura Responsables, i ja són prop d’una trentena els ateneus que han sol·licitat i aconseguit el distintiu d’espai cultural responsable.

Els espais i equipaments que compleixin les condicions exigides en el Decret Llei i que han fet la tramitació de la sol·licitud corresponent tenen dret a ser declarats “Espai de Cultura Responsable”. A més, poden publicitar que han estat mereixedors del distintiu en les seves accions i productes de comunicació i informació al públic, i mostrar-lo en els llocs que considerin adequat d’aquests espais i equipaments declarats. Aquest distintiu és concedit per resolució de la consellera de Cultura.

La raó de l’impuls d’aquesta mesura rau en la voluntat de començar a pal·liar les dificultats del sector en el període de convivència amb la pandèmia. La inscripció té caràcter voluntari i no és un requisit imprescindible per al normal funcionament dels espais i els equipaments culturals.

Des de la Federació d’Ateneus s’ha elaborat un informe amb tota la informació relativa al cens, on s’especifiquen les condicions concretes per inscriure-s’hi i es defineix l’Espai Cultural Responsable.

Consulta l’informe de la FAC aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.