La FAC a la dissetena edició del Recercat

La FAC a la dissetena edició del Recercat

L’Institut Ramon Muntaner va organitzar els dies 7,8 i 9 de maig la dissetena edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, on va participar el president de la FAC Josep Morella.

Amb les seves consecutives edicions, el Recercat s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

Aquesta edició,  en format híbrid, va comptar amb la participació de la Federació d’Ateneus com a membres de patronat del Institut per primera vegada. La FAC va col·laborar  amb una presentació de la carta de serveis, i amb un recull de les activitats que organitzen les delegacions territorials.

L’acte d’inauguració va comptar amb els parlaments d’ Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l’IRMU, Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya i ara membre del patronat de l’IRMU,  Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l’IRMU, Xavier Pallarés, delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i Meritxell Roigé, Alcaldessa de Tortosa.

En la seva participació en la jornada d’inauguració, el president de la FAC Pep Morella va subratllar que des de la federació “estem il·lusionats perquè estem convençuts de l’encert d’aquesta unió. Formar part de l’IRMU ens obre multitud de vies i possibilitats de treball en xarxa amb centres i realitats on fins ara no podíem arribar.” A més, el president de la FAC va destacar “El pòsit històric de les entitats juntament amb una clara visió de futur són dos elements
bàsics pel seu arrelament i pervivència. Conèixer de prop totes aquestes entitats, d’abast territorial tan gran, és una experiència de descobriment emocionant que tothom hauria de viure alguna vegada.”

Les jornades van comptar amb una sèrie d’activitats com presentacions,  debats, el lliurament dels Premis Recercat 2021,  la taula de presentacions del ‘Mosaic Recercat’ amb la participació dels diferents centres d’estudis i el debat ‘Patrimoni: Reflexions des de la societat Civil’. Podeu tornar a veure aquestes reflexions al canal de youtube del IRMU.

 

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.