El PROCICAT actualitza les restriccions vigents. Noves mesures a partir del 9 de maig

El PROCICAT actualitza les restriccions vigents. Noves mesures a partir del 9 de maig

El Govern de la Generalitat, a través del PROCICAT ha actualitzat el document de mesures i restriccions de cara als propers dies, i que es poden consultar a la resolució SLT/1392/2021 publicada el 7 de maig.

El PROCICAT ha aprovat una certa flexibilització, molt limitada, de mesures que ha de permetre la represa de determinades activitats de caire social, amb subjecció a condicions que evitin l’aglomeració de persones i la interacció entre persones de diferents bombolles per aturar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població.

Algunes de les principals novetats són:

  • Flexibilització de les mesures. Bars i restaurants poden allargar l’horari fins a les 23 h, per tant, poden obrir per sopar i reobren també fires i parcs d’atraccions. També els esdeveniments culturals i esportius poden allargar-se fins a aquesta hora, a les 23 h.
  • Final del toc de queda i final de les restricccions de mobilitat. 
  • En l’àmbit cultural, es mantenen les activitats al 50% en activitats que no superin les 1000 persones.
  • Botigues i comerços no essencials poden obrir sense límit de superfície ni de metres quadrats, però mantenint l’aforament del 30 %
  • En l’àmbit educatiu, les classes a batxillerat i als cicles formatius han tornat a ser presencials.
  • Sis persones a les reunions sense límit de bombolles de convivència. Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions, es manté en sis persones. Tampoc no cal mantenir ja el límit de les bombolles de convivència. D’aquesta manera, es poden reunir fins a sis persones de sis bombolles diferents, però el govern recomana fer un ús responsable d’aquesta mesura.
  • Els infants i joves de més de 12 anys continuen podent fer extraescolars. S’ha recuperat el lleure per als àmbits de secundària, formació professional i batxillerat,

Cliqueu aquí per veure les noves mesures vigents al web del Departament de Salut de la Generalitat.

Des de la FAC us seguirem informant de les noves mesures a mesura que es vagin publicant.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.