Nova entitat adherida a la Delegació Territorial de les Terres de Ponent

Nova entitat adherida a la Delegació Territorial de les Terres de Ponent

Recentment a la Delegació Terres de Ponent hem sumat una entitat més, i ara ja som un total de 18 entitats amb representació a 9 comarques de la província de Lleida. Així, volem donar la benvinguda al Centre Catòlic de Guissona, entitat ubicada a la Segarra i amb una llarga trajectòria cultural. ‘El Centro’, nom amb què és conegut pels veïns de la població, es va constituir amb finalitats socials el 1894 i, posteriorment, el bisbe Bell-lloc va donar a la població el seu palau residencial, en el qual el 1913 es van edificar els dos edificis bessons, un d’ocupat per l’ajuntament i l’altre pel Centre Catòlic.

L’entitat va inaugurar la tardor de 2017 les obres de recuperació de l’històric edifici del Centre Catòlic Obrer, fundat el 1894 i que va obrir les portes el 1913. L’edifici també és la seu dels Margeners de Guissona. Els treballs de millora van durar més de dues dècades, i cal destacar el disseny de la nova porta d’entrada realitzat per la dissenyadora Carla Patsi, combinant acer i fusta. L’Edifici del Centre Catòlic és una obra modernista protegida com a ‘Bé Cultural d’Interès Local’ ubicat a la Plaça Bisbe Benlloch, un dels punts més significatius de la vila de Guissona.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.