La Unió Escaulenca ens presenta dues propostes: un inventari de pedra seca i un col.loqui amb l’autor Francesc Serès

La Unió Escaulenca ens presenta dues propostes: un inventari de pedra seca i un col.loqui amb l’autor Francesc Serès

La Unió Escaulenca, amb l’objectiu de preservar el patrimoni de l’entorn del poble de les Escaules, ha iniciat les tasques per inventariar i publicar al registre de Wikipedra de l’Observatori del Paisatge de la Generalitat de Catalunya, totes les construccions de pedra seca del terme municipal de Boadella i les Escaules, que són abundants en aquesta zona. Les construccions de pedra seca formen part del patrimoni natural de la nostra comarca i ens mostren els paisatges agrícoles que hi havia en el territori, ja siguin barraques en conreus de vinya, oliveres o cereals, o murs que identifiquen els bancals, i la delimitació de finques. Aquest procés d’inventariat i publicació de les construccions de pedra seca, s’acompanyarà d’altres activitats per a poder conèixer els fets històrics  en el temps en que aquestes es van construir, els principis constructius utilitzats i les activitats agrícoles que motivaven la seva construcció.

D’altra banda, el Club de Lectura de La Unió Escaulenca, creat aquest gener 2021, ha convidat a l’escriptor Francesc Serés per parlar de la seva novel·la “La casa de foc”. Serés, escriptor reconegut en llengua catalana establert a la Garrotxa, descobreix una part del paisatge meravellós i verge de la seva comarca, que ens convida a visitar-la i que ha sigut el motiu principal de l’elecció d’aquesta novel·la. Segons la comunitat del club de lectura, va ser una gran experiència compartir aquest espai amb l’autor i poder escoltar el seu punt de vista, així com entendre la seva inspiració i interessos alhora descriure la novel·la.

Mitjans on han tret la notícia:

Wikipedra: http://wikipedra.catpaisatge.net/

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.