El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat al Centre Catòlic de Sants el distintiu d’Espai de Cultura Responsable

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat al Centre Catòlic de Sants el distintiu d’Espai de Cultura Responsable

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat al Centre Catòlic de Sants el distintiu d’Espai de Cultura Responsable. La distinció ha valorat que el Centre és un espai cultural que ofereix seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada pel COVID-19, complint totes les condicions que les autoritats competents exigeixen en el marc del Pla d’Actuació del PROCICAT. Aquesta és una mostra més de la implicació del sector cultural amb principis bàsics de la nostra societat com la salut, la inclusió, la pluralitat, el respecte o la llibertat.

En el marc de les accions per acompanyar el sector de la cultura i les arts en la represa i amb l’objectiu de donar seguretat al públic i prestigi als espais i als equipaments culturals es va posar en marxa el cens Espais de Cultura Responsables que es va aprovar per mitjà del Decret Llei 44/2020, de 17 de novembre.

La inscripció en aquest cens té caràcter voluntari i no és un requisit imprescindible per al normal funcionament dels espais i equipaments culturals, però és un element important més que mostra la implicació del sector cultural amb principis bàsics de la nostra societat com la salut, la inclusió, la pluralitat, el respecte o la llibertat.

És una mesura que s’ha accelerat per pal·liar les dificultats del sector en el període de convivència amb la pandèmia i que mostra el compromís assumit voluntàriament per assolir un alt nivell d’excel·lència d’acord amb el caràcter essencial que té per a la societat la cultura.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.