L’editorial Afers publica el sisè volum de la col·lecció Terra d’Ateneus

L’editorial Afers publica el sisè volum de la col·lecció Terra d’Ateneus

L’editorial Afers ja ha publicat l’obra guanyadora de la VI Beca Terra d’Ateneus, i que es pot adquirir a la botiga en línia de l’editorial, com una de les novetats més recents del seu catàleg.

L’obra, ‘Modernitat i progrés. L’evolució ateneística i associativa de les Terres de Ponent (1850-2020)’ de la historiadora Montse Baiges i l’investigador Gerard Pamplona, se centra en els ateneus i altres espais de socialització que van néixer a la llum de l’evolució social iniciada amb la Revolució Industrial a les comarques del Segrià i el Pla d’Urgell.

L’estudi ens aporta evidències que ajudaran a entendre les necessitats i les demandes dels diversos grups socials que estructuraven les poblacions de Ponent, canalitzades a través de les associacions ateneístiques. Així mateix, s’endinsa a descobrir les connexions entre els esdeveniments locals i les dinàmiques socials que s’experimentaven a escala nacional, la consolidació del catalanisme i la irrupció de les classes obreres com a subjecte polític dins les noves societats industrials.

La col·lecció de llibres de l’Editorial Afers ‘Terra d’Ateneus’, és el conjunt d’obres publicades per aquesta editorial que han resultat vencedores de la Beca Terra d’Ateneus que organitza la Federació d’Ateneus conjuntament amb l’Institut Ramon Muntaner, l’Obra Social de La Caixa, la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana i el Departament de Cultura.

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.