La Federació d’Ateneus demana a TV3 que inclogui la Cultura en els debats electorals

La Federació d’Ateneus demana a TV3 que inclogui la Cultura en els debats electorals

El president de la FAC, Pep Morella, ha demanat al director de Televisió de Catalunya, Vincent Sanchis, que es tingui en compte d’ara en endavant la Cultura als debats electorals de TV3.

La demanda arriba després que des de la Federació d’Ateneus s’observés que no s’havia inclòs cap referència sobre la Cultura en l’esquema del debat electoral.

En la resposta de la cadena pública, Sanchis va explicitar que compartia la preocupació envers la Cultura, tot i que pel que fa al debat, “els quatre blocs que el van estructurar tenien un caràcter molt genèric: pandèmia, recuperació econòmica, model de país i relació de Catalunya amb l’Estat, i pactes de govern. Difícilment s’hi podia incloure la cultura, que, com vostès indiquen, és un bé essencial com la salut o l’educació, perquè aquests àmbits tampoc hi eren citats de manera explícita”.

El director de l’emissora catalana també va comentar que en aquest cas, “l’opció que tenien els candidats era parlar de sanitat, d’educació o de cultura en els apartats generals. Podien referir-se a la sanitat, per exemple, en el bloc de la pandèmia. O a l’educació i a la cultura, en el de model de país. Fer-ho o no depenia del seu criteri i de les prioritats que s’han marcat en els respectius programes electorals o de govern”.

Tanmateix, Sanchis va comprometre’s a què si en el futur els debats adopten un altre esquema, en la distinció de blocs, que la Cultura hi tindrà un paper rellevant.

Podeu llegir la carta completa del director de TV3 aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.