La FAC es vincula al Cicle Gaudí amb la signatura d’un conveni amb l’Acadèmia del Cinema Català

La FAC es vincula al Cicle Gaudí amb la signatura d’un conveni amb l’Acadèmia del Cinema Català

La presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, Isona Passola, i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella, han signat un acord que vincula les dues entitats en la promoció del cinema català.

El conveni té com a objecte establir un marc de col·laboració entre la FAC i l’Acadèmia en activitats de suport al cinema català, i per tal de col·laborar en projectes comuns i assolir els objectius propis de cadascuna de les institucions.

Amb l’acord la Federació es compromet a donar visibilitat al cinema català a través de la promoció del Cicle Gaudí dins del catàleg d’activitats i altres canals de difusió per tal que els ateneus coneguin el cicle i les sales on actualment s’està projectant.

Les entitats interessades també es poden sumar al projecte de territori de l’Acadèmia subscrivint individualment un acord per participar com a programadors del Cicle Gaudí (www.ciclegaudi.cat/vols-que-el-cicle-gaudi-arribi-al-teu-municipi).

D’altra banda, el conveni ofereix un preu especial de 3€ per gaudir de les pel·lícules del cicle a tots els socis dels ateneus federats que presentin el carnet amb la imatge i el logotip de la FAC.

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català s’ha mostrat molt satisfeta de l’acord amb la FAC: “No puc valorar millor signar un conveni perquè els ateneus puguin accedir al cinema català que fa la gent del nostre país”. Passola considera que “els ateneus són el país real, són l’estat d’un país que no té estat, i han fet la cultura al marge de l’estat”. “I són la força de la societat civil d’aquest país”, ha reblat.

Per a Pep Morella, “la proximitat, el territori i la qualitat són tres elements comuns de l’Acadèmia i la FAC”. “Els ateneus, som associacionisme a peu de carrer i per la seva implantació a gran part del territori, fem accessible la cultura a les persones de qualsevol part del país”, ha expressat el president de la FAC.

El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes per any, una cada mes, a quasi una vuitantena de poblacions de tot el territori. Arriba allà on els ciutadans no tenen un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.