La Federació d’Ateneus de Catalunya s’incorpora al patronat de l’Institut Ramon Muntaner

La Federació d’Ateneus de Catalunya s’incorpora al patronat de l’Institut Ramon Muntaner

El govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el passat dimarts 2 de març la modificació dels estatuts de l’Institut Ramon Muntaner, el que suposa la incorporació de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) al seu patronat.

L’Acord de Govern amplia de 14 a 16 membres la composició del patronat de l’IRMU, al qual s’incorporen dos patrons designats per la Federació d’Ateneus de Catalunya. Amb això, la composició d’aquest patronat passa a ser majoritàriament privada i, per tant, facilita que la gestió dels projectes i iniciatives de l’IRMU estigui plenament en mans del teixit cultural català de base —tot i que es manté la presència i el suport institucional del Departament de Cultura de la Generalitat.

La confluència entre les dues xarxes, centres d’estudis i ateneus, s’ha intensificat aquests darrers anys i fruit d’aquesta connexió va néixer la Beca de recerca històrica Terra d’Ateneus i la col·lecció de llibres del mateix nom de l’editorial Afers. Dos col·lectius d’una gran capil·laritat territorial amb una base social àmplia que són imprescindibles no només per la cultura local sinó també en l’àmbit cultural català, entès en un sentit ampli. 

La incorporació de la FAC al patronat de l’IRMU és una oportunitat per reforçar la cultura de base i per teixir nous projectes amb incidència al conjunt dels territoris de parla catalana. 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.