La FAC fa una crida a les entitats a participar en el projecte ‘Amen Sam’

La FAC fa una crida a les entitats a participar en el projecte ‘Amen Sam’

La Federació d’Ateneus de Catalunya vol aprofitar la xarxa d’ateneus a tot el territori català per presentar un projecte comunitari i sobre cultura del poble gitano: Amen Sam (“Nosaltres Som”, en llengua romaní), amb la complicitat de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC, amb 96 entitats federades).

Des de la FAC cerquem 8 entitats federades i representatives de tot el territori que puguin ser l’espai d’acollida de tot un seguit de trobades que continguin: xerrades, actuacions musicals, exposicions i tallers (de gastronomia, de llengua, d’història…), sempre relacionades amb el Poble Gitano. Cada ateneu que vulgui participar d’Amen Sam es comprometrà a programar almenys, dues xerrades, una actuació musical, un taller i una exposició; sempre en col·laboració amb la FAGiC.

La concepció d’aquest projecte també respon a un encàrrec del 6è Congrés d’Ateneus de Catalunya, celebrat el 2019, que consisteix en obrir els ateneus al carrer, i apropar el model i la vida ateneística a aquests nous col·lectius. La FAC vol contribuir a superar els estereotips que la societat occidental ha anat construint al voltant del poble gitano, integrant-los a la vida quotidiana de l’ateneisme i, per tant, de l’associacionisme català. El projecte té una voluntat comunitària, és a dir, de fer participar no només al poble gitano i sòcies dels ateneus sinó també l’entorn del municipi on està situat l’ateneu participant.

Participa, i consulta el fulletó i la resta de la informació a l’espai web del projecte.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.