La FAC entra en campanya

La FAC entra en campanya

Aquestes darreres setmanes, el president de la FAC, Pep Morella, acompanyat per diversos membres de la Junta Directiva de la federació, s’ha reunit amb diferents grups polítics amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F. Concretament, s’han realitzat trobades telemàtiques amb representants de Junts per Catalunya (JuntsXCat), Esquerra Republicana (ERC) i el Partit del Socialistes de Catalunya (PSC). La dinàmica ha consistit en un diàleg d’aproximació mútua i intercanvi d’opinions en tots els casos.

Per part de la FAC s’ha expressat la necessitat que els nostres polítics valorin la importància del moviment ateneístic, la cultura de proximitat i la cultura de base. Des de la vessant política, les forces que de l’arc parlamentari que s’han reunit amb la FAC han detallat diversos aspectes dels seus respectius programes electorals. I en part, ja s’han començat a visibilitzar els efectes d’aquestes converses en la campanya, per exemple en el debat sobre cultura que va organitzar l’APGCC, on tant Francesc Ten (JuntsXCat) com Ramon Arnabat (En Comú Podem) van destacar en les seves respectives intervencions la importància de l’associacionisme i dels ateneus en particular.

Des d’Esquerra Republicana, el candidat a la presidència, Pere Aragonès, s’ha compromès a atendre les reivindicacions d’assolir una despesa pressupostària del 2% en cultura. Junts per Catalunya recull aquest horitzó en el seu programa electoral, a la vegada que fa esment també a la recuperació del patrimoni ateneístic manllevat després de la Guerra Civil.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.