Dissabte es va estrenar l’espectacle ’36 preguntes que faran que t’enamoris… o no’, la darrera producció pròpia de la FAC i la XTAC

Dissabte es va estrenar l’espectacle ’36 preguntes que faran que t’enamoris… o no’, la darrera producció pròpia de la FAC i la XTAC

El dissabte 23 de gener, el Casal de Llavaneres va acollir l’estrena de l’espectacle ’36 preguntes que faran que t’enamoris… o no’, dirigida per Pere Anglas, produïda per la FAC, la XTAC i la companyia Els McGregor Teatre. L’obra inicia a Llavaneres una gira que la durà a més de 30 teatres d’arreu del país.

Es pot enamorar algú d’un desconegut en només 36 preguntes? Partint d’aquest raonament, Arthur Aron va fer un experiment sociològic sobre l’intimitat l’any 1997. Tot i que l’objectiu de l’experiment era investigar sobre l’intimitat, moltes parelles es van enamorar. Ara, Pere Anglas recupera aquesta idea per portar-nos la nova comèdia romàntica de la temporada. Interpretada per Xavier Alomà  (Roc) i Lara Correa (Aura), integrants de la jove companyia Els McGregor Teatre (Up All Night, Potser, Ròmul el Gran, Les Cigonyes vénen de Tailàndia), es tracta d’una comèdia teatral àcida, fresca, desvergonyida i molt “friqui” que tracta diversos temes al voltant de l’amor, la família i l’amistat.

El President de la Federació, Pep Morella, va aprofitar l’estrena per posar en valor la tasca dels ateneus: “L’obra que avui veurem ha estat gestada a les sales de l’Orfeó Badaloní i avui  l’estrenem aquí, al teatre del Casal de Llavaneres. Moltes gràcies a tots dos ateneus pel vostre entusiasme i dinamisme cultural. ’36 preguntes que faran que t’enamoris’, és la 5a producció de la FAC que durant un any girarà per més de les 30 sales de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya. Des de la Federació donem suport a tots els professionals del món de les arts escèniques que han vist com aquest darrer any s’aturava la seva activitat de forma abrupta, en un sector ja malmès.”

El mateix President, va concloure: “Recordar que els ateneus som cultura de proximitat, som cultura de base i agents socials de primer ordre. Comptem amb la vostra complicitat per fer gran el moviment ateneístic des de cada una de les activitats que realitzeu i que -no en tingueu cap dubte- generen un fort impacte en la millora de la qualitat de vida de les persones.”

Cada any, la FAC produeix un espectacle propi que es representa als teatres de la XTAC, la xarxa de teatres més gran de Catalunya. La XTAC té com a objectiu dinamitzar aquests espais teatrals oferint formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en la programació d’espectacles, i un ampli catàleg d’obres disponibles per girar, així com un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part. Aquest any, degut a les aturades per la COVID, l’estrena de ’36 preguntes’ coincidirà excepcionalment amb el final de gira d’Una Altra Estrena.

Consulta el calendari d’actuacions tant de ’36 preguntes que faran que t’enamoris’ com d’Una Altra Estrena’.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.