Les noves mesures del Procicat que entren en vigor a partir de dilluns dia 14 de desembre

Les noves mesures del Procicat que entren en vigor a partir de dilluns dia 14 de desembre

El Procicat decideix que es permetran els desplaçaments dins de la comarca durant el confinament perimetral de cap de semana i ampliarà l’aforament permès a les activitats culturals.

El dissabte 12 de desembre, el Procicat va aprovar permetre els desplaçaments dins de la mateixa comarca durant el confinament perimetral dels caps de setmana. A més, també es va donar llum verda a l’obertura dels centres comercials amb un 30% de l’aforament i a ampliar el màxim de persones assistents a les activitats culturals. La modificació d’aquestes mesures ha entrat en vigor aquest mateix dilluns. 

L‘ampliació de les instal·lacions culturals és de fins al 50% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones que es podrà augmentar a 1.000 en el cas que hi hagi una ventilació adequada.

La situació epidemiològica de Catalunya obliga a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública, per aturar la transmissió del virus del COVID-19 i protegir la salut de la població.

Davant la millora d’alguns indicadors epidemiològics s’ha establert el pla d’obertura d’activitats, que presenta una desescalada progressiva de les restriccions estructurada en 4 trams. Al primer tram, s’han incorporat adaptacions sobre ventilació i qualitat de l’aire i també mesures de control d’accessos i de mobilitat interna per evitar aglomeracions. Aquestes mesures s’apliquen a tot Catalunya. El primer tram té una durada de 14 dies, del 14 de desembre fins al 27 de desembre de 2020.

D’aquesta manera, el proper cap de setmana la ciutadania ja podrà sortir del municipi i desplaçar-se dins de la seva comarca. No obstant, es manté la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments pertinentment justificats. En el comunicat del Govern, el Procicat recomana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible i s’aconsella adoptar una estratègia de desplaçaments basada en les “bombolles de convivència” o “bombolles ampliades”.

Us anirem informant de les noves mesures tant bon punt s’anunciin.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.