La Generalitat convoca subvencions per a la programació estable d’activitats artístiques en equipaments culturals

La Generalitat convoca subvencions per a la programació estable d’activitats artístiques en equipaments culturals

Avui, 17 de novembre de 2020 s’ha publicat al DOGC (Núm. 8273 – 17.11.2020) la convocatòria de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, per a la programació estable d’activitats artístiques en equipaments culturals gestionats per associacions i fundacions realitzada entre l’1 de gener del 2019 i el 30 de setembre del 2020 per a l’any 2020.

L’objecte d’aquestes bases és la concessió de subvencions amb la voluntat d’incidir en la recuperació econòmica del sector cultural i, en especial, del món de l’associacionisme cultural davant l’impacte que ha causat la crisi sanitaria.

Aquesta convocatòria es regeix per les bases específiques publicades el passat 10 de novembre de 2020, el resum de les quals el podeu consultar AQUÍ.

El període per presentar les sol·licituds és del 18 de novembre al 3 de desembre del 2020 i s’atorgaran per estricte ordre de presentació de sol·licituds.

Les sol·licituds de subvencions i els altres tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts i la seva justificació s’han de fer per mitjans telemàtics, a través del portal de Tràmits gencat.

Qui pot optar a aquestes subvencions?

Entitats culturals que gestionen equipaments culturals en els quals es porta a terme una important programació i
exhibició d’activitats artístiques de qualsevol disciplina de les arts escèniques i en viu, tant si són de teatre, de música, de dansa com de circ, inclosos els interdisciplinaris o d’arrel tradicional, tant en el segment professional com en el no professional, però sempre amb pagament de caixet i cobrament d’entrada.

Quins requisits i condicions s’han de complir?

Per obtenir la condició de beneficiàries, les entitats sol·licitants han de complir els requisits següents:

 • La programació estable ha d’incloure un mínim de quatre espectacles durant el període que establirà la convocatòria. La programació també ha de contenir, com a mínim, espectacles que pertanyin a dues de
  les quatre disciplines artístiques següents: dansa, circ, teatre i música.
 • Les activitats artístiques programades han de ser de pagament. Això no obstant són subvencionables els
  espectacles d’arts escèniques, de música o d’arrel tradicional que, per les seves característiques, hagin estat concebuts específicament per exhibir-se al carrer.

Com es concediran les subvencions?

El procediment de concessió de les subvencions es tramita d’acord amb el règim de concurrència no competitiva. Es concediran les subvencions a mesura que es rebin, per ordre estricte de presentació de les sol·licituds, depenent del compliment dels requisits de participació i d’acord amb la disponibilitat pressupostària.

Com es farà el pagament de les subvencions?
El 100% de ‘import de la subvenció s’abonarà en un únic pagament que es tramitarà un cop s’hagi notificat l’acord
de concessió.

Recordeu
Des del Servei de Subvencions de la Federació d’Ateneus de Catalunya, us oferim un assessorament personalitzat i una tramitació integral de les vostres sol·licituds de subvencions i ajuts. Per accedir al servei, podeu enviar un correu electrònic a ateneus@ateneus.cat o trucar al 932 688 130.

1 Comment

 • Publicat fa 17/11/2020

  Centre Sant Pere Apòstol

  Bona tarda
  La,subvenció contempla espectacles de la programació estable de l, entitat??

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.