Noves mesures davant del darrer decret de confinament que entra en vigor el 30 d’octubre

Noves mesures davant del darrer decret de confinament que entra en vigor el 30 d’octubre

La Generalitat de Catalunya va anunciar el passat 29 d’octubre les mesures que duen al confinament de Catalunya durant els caps de setmana, i tot el reguitzell de mesures que s’imposen, que inclouen entre elles el tancament de teatres.

De les afectacions tant genèriques com les que afecten al món de la Cultura i, concretament, als ateneus, des dels Serveis Jurídics de la FAC hem elaborat un informe que detalla tot allò que ha de tenir un ateneu en compte de cara als propers dies.

Entre les mesures preses més importants i que es recullen a l’informe, hi ha la limitació d’entrada i sortida de persones entre les 6h del matí de divendres fins la mateixa hora de dilluns, la permanència del toc de queda entre les 22:00h del vespre i les 6h del matí següent, i d’altre mesures en diversos àmbits: mesures de prevenció i higiene en centres de treball, reunions i trobades amb familiars, hoteleria, restauració, activitats docents, infantils…

Pel que fa al món de la Cultura, les indicacions són molt clares:

Es suspèn l’obertura al públic de les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, teatres, cinemes, auditoris o similars tant en recintes tancats com a l’aire lliure.

Els espais no poden organitzar activitats culturals amb assistència de públic.

No es poden fer assaigs de cap tipus. Només es permeten els assaig de companyies professionals.

Se suspèn l’obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius, tant de titularitat pública com privada a excepció d’entrenaments i competició professional.
Activitats d’hoteleria.

Cal tenir en compte que aquestes mesures excepcionals estan previstes, en un primer moment, fins el 15 de novembre. Qualsevol modificació o ampliació per part del Govern la comunicarem des de la FAC.

ACCEDEIX A L’INFORME JURÍDIC DE LA FAC AMB TOTES LES MESURES.

Resolució del Departament de Salut de la Generalitat

Mesures aplicables a tot Catalunya, del portal de Salut de la Generalitat

Recorda! L’Oficina Tècnica de la FAC teletreballarà!

1 Comment

  • Publicat fa 31/10/2020

    luis

    No queda gens clar. Per una banda dieu que no es pot fer cap tipus d’ensenyament tret dels ensenyaments de règim especial reglats. Per altre banda la normativa del Portal de Salut de la Generalitat diu textualment: Es mantenen les extraescolars que organitzen els propis centres si aquestes es realitzen amb els grups estables de convivència de les activitats lectives.
    Nosaltres tenim grups d’infants amb un màxim per aula de tres nens, sempre els mateixos i sense canvi d’aula en qualsevols cas.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.