Suma’t a la iniciativa legislativa catalana per a la restitució dels danys ocasionats pel franquisme

Suma’t a la iniciativa legislativa catalana per a la restitució dels danys ocasionats pel franquisme

La FAC fa una crida als ateneus que encara restin i vulguin sumar-se a la iniciativa legislativa catalana per al reconeixement de diverses situacions derivades de la Guerra Civil. La situació es produeix a tenor que aquestes entitats van signar del Manifest per la Recuperació del patrimoni de les entitats afectades pel franquisme, presentat el 24 de Juliol del 2014. En aquesta ocasió, es fa avinent una nova oportunitat per veure reconegudes les legítimes pretensions. En aquest sentit, l’avantprojecte de la Llei de Memòria Democràtica que ha presentat el govern PSOE-PODEMOS al Congreso preveu el següent:

Artículo 32. Incautaciones de bienes y sanciones económicas.

1.La Administración General del Estado promoverá las iniciativas necesarias para la investigación de las incautaciones producidas por razones políticas, ideológicas, de conciencia o creencia religiosa durante la Guerra Civil y la Dictadura y, en particular, realizará una auditoría de los bienes expoliados en dicho periodo, incluyendo el papel moneda u otros signos fiduciarios depositados por las autoridades franquistas, así como la imposición de sanciones económicas en aplicación de la normativa de responsabilidades políticas. Esta auditoria incluirá un inventario de bienes y derechos incautados.

2. Una vez finalizada la auditoría a que se refiere el apartado anterior, se implementarán las posibles vías de reconocimiento a los afectados

Per aquesta raó diversos centres amb el suport de la Federació d’Ateneus de Catalunya, estan impulsant una esmena conjunta de modificació, precisament perquè es reconeguin les diverses situacions que l’ateneisme i altres patim des de 1939, des de problemes de matriculació registral, a requises arbitràries del patrimoni. L’objectiu és que els partits catalans promoguin aquesta esmena en ple i es sumin amb els grups que la promouen.

En aquest sentit, des de la FAC us demanem que doneu suport a aquesta iniciativa enviant-nos un mail del vostre secretari o president. Per a qualsevol qüestió, podeu contactar directament amb gerència de la Federació, a ateneus@ateneus.cat

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.